hailtotheparanoia napisał/a:
@piratv90
Sugerując się Twym nick'iem i wiekiem, przypuszczam że miałeś taką samą lub podobną styczność z językiem angielskim, jaką miałem i ja (nie przywiązując tutaj zbytniej wagi do oficjalnej nauki) - a taki właśnie poziom angielskiego jest potrzebny, by troszeczkę się wysilając, zrozumieć filmik.
tak dobrze odgadnąłeś mój wiek (a raczej rocznik) ale źle...... uważasz że mieliśmy taką samą styczność z angielskim
bo widzisz kolego rocznikowi 90 zawsze wiatr w oczy wiał..... moja pierwsza styczność z angielskim była w szkole....... średniej. Tak miałem angielski w gimnazjum ale powiem tylko tyle ze ....... to było nieporozumienie (więcej uczyłem się z telewizji/filmów niż na lekcji) ale za to przez 9 lat (pedałówa i gimnazjum) wpajali mi rosyjski bo w moim "mieście" to było przez wiele lat "modne"
dla porównania dodam iż młodsze roczniki już miały normalnie angielski i inne języki przez cały tok nauczania......
Ale w szkole średniej nadrobiłem szybko braki i potrafię zrozumieć prosty film w języku angielskim... lecz nie potrafię zrozumieć bełkotu jaki gość mówi na tym filmiku.... więc piwa i tak nie dam