Możesz wyprowadzić się z Krakowa, ale Kraków się z ciebie nie wyprowadzi
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:45
skywalker75 napisał/a:
Przypominam tylko, że niemiecka energetyka oparta jest na węglu brunatnym. Spalają go 2 x więcej niż my kamiennego i otwierają nowe kopalnie odkrywkowe. To natomiast, na pewno nie jest brunatny, tylko jakieś odpady. Natomiast ekogroszek albo pelet przy tym to jak zdrowotne inhalacje.
Kamiennego tez sporo spala, kupuja go u swojego przyjaciela Putlera.
W tym roku jak wymieniałem piec kupiłem "eko groszek" 20 kg za 14,99 w Mrówce. Z eko to miało mało wspólnego, groszek był brunatnego koloru, dało go rade rozłupać w palcach a smród z palenia był taki jakby oponami palił. Kolor dymu tez sie zgadzał.
poligon6 napisał/a:
Kamiennego tez sporo spala, kupuja go u swojego przyjaciela Putlera.
W tym roku jak wymieniałem piec kupiłem "eko groszek" 20 kg za 14,99 w Mrówce. Z eko to miało mało wspólnego, groszek był brunatnego koloru, dało go rade rozłupać w palcach a smród z palenia był taki jakby oponami palił. Kolor dymu tez sie zgadzał.
To nie jest wcale tanio, tym bardziej, że szajs. Całkiem ok ekogroszek kamienny np czeski, możesz mieć taniej, tylko np w sierpniu, no i większą ilosc od razu, no i nie z marketu.
"eko" w nazwie "ekogroszek" nie oznacza że opał jest ekologiczny, oznacza, że opał jest ekonomiczny. To eufemizm.
Ekonomiczny to po prostu tani - w Polsce powszechne jest ubóstwo energetyczne. Jest więc rynek na produkty "ekonomiczne", jest więc i sam produkt. A z taniochą wiemy jak jest - są to ogólnie produkty (naj)gorszego sortu
Ekonomiczny to po prostu tani - w Polsce powszechne jest ubóstwo energetyczne. Jest więc rynek na produkty "ekonomiczne", jest więc i sam produkt. A z taniochą wiemy jak jest - są to ogólnie produkty (naj)gorszego sortu
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie