📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:02

ze z dziury w dachu, auminiowej blaszce i butelki po litrowej coli wypełnionej wodą robia oswietlenie w filipińskich slamsach. Kazda taka butelka potrafi swiecic maksymalnie tak jasno jak zwykla 60 watowa zarowka. Nie wiem co w tym było tak trudnego do zrozumienia....

Dla niedoinformowanych- woda wymieszana jest z wybielaczem, a cały sposób został wymyślony przez paru kolesi z MIT-u, jako wsparcie dla najuboższych.
Wymyslili dziure w dachu zatkana przezroczysta butelka- szacun. Niestety to niezwykle wymyslne rozwiazanie ma tez kilka wad: jedna z dominujacych jest to ze w nocy kiedy najbardziej potrzebne jest swiatlo nasz pomyslowy swietlik nie swieci

hmm to wielki postęp technologiczny, na pewno na miarę tego żeby trąbić o tym w mediach, ciekawe co będzie jak wynajdą koło?

a słońce w nocy nie będzie im świecić, to czym sobie oświetlą dom.. światłem z lodówki? Czy też jest na butelki?

No racja! bo przeciez na slamsach plexia i szyby leżą całymi stosami.... że też setki wolontariuszy na to nie wpadło!!

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie