Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
ekologiczni Chińczycy
nowynick • 2018-03-26, 10:57
Małe żółte fiutki mają problem z brakiem wody i się wzięli za konstruowanie największego pieca w historii świata (system ma emitować jodek srebra celem wywołania opadów). 500 komór już stoi, całość opalana paliwem stałym, przy c🤬jowej dostępności tlenu (Tybet na wysokości 5000 metrów) będzie chyba realnie zmieniać klimat naszej planety. Docelowa wielkość? Skromne 1,6 MILIONA(!) kilometrów kwadratowych (chociaż źródło raz mówi o tej liczbie a potem przyrównuje z Hiszpanią z jej skromnym 0,5 mln no ale to takie dziennikarstwo naszych czasów)

o2.pl/artykul/chinczycy-porwali-sie-na-ogromny-projekt-sprawia-ze-spad...
Zgłoś
mateusos 2018-03-26, 11:25
Sprawdz jaki akwedukt buduja pierniki:)
Zgłoś
cholonek 2018-03-26, 11:30 10
"Opady zasilą największy rezerwuar słodkiej wody w Azji, jakim jest Tybet."

No to już k🤬a wiem po co okupują te zadupie w Himalajach...

Sadol uczy, sadol bawi.
Zgłoś
the_p 2018-03-26, 12:32 17
Mnie zastanawia inna rzecz. Ekosystem jest systemem zamkniętym, jeśli oni spowodują opady u siebie, to znaczy, że gdzieś spadnie mniej, lub w ogóle nie będzie opadów. Miało być o ropę, złoto i dz🤬ki, a jak tak dalej pójdzie to mocarstwa będą się nap🤬lać o wodę pitną
Zgłoś
jan.rzut 2018-03-26, 12:58 2
Arabusy chcą górę lodową pod pustynię zaciągnąć. Tak jak poprzednik napisał, czeka nas era wojny o wodę.

geekweek.pl/aktualnosci/32537/wladze-dubaju-chca-miec-wlasna-gore-lodo...
Zgłoś
nwonigers 2018-03-26, 14:04 2
the_p ja to juz sie przygotowuje na taka wojne i wypelniam w domu balony z czystym powietrzem. Kiedy wybije godzina 0 bede gotowy.
Zgłoś
Cormor 2018-03-26, 14:24 4
Będzie zabawa i nowe materiały na harda, jak kitajce źle obliczą i po prostu zaleją Chiny na amen

podpis użytkownika

Ja wam mówię, że tak było! facebook.com/wszystkowraca/
Zgłoś
zwierzak30 2018-03-26, 14:38 3
jan.rzut napisał/a:

Arabusy chcą górę lodową pod pustynię zaciągnąć. Tak jak poprzednik napisał, czeka nas era wojny o wodę.

geekweek.pl/aktualnosci/32537/wladze-dubaju-chca-miec-wlasna-gore-lodo...

hahahahaha A tu wycinek z twojego artykułu. Moim zdaniem jest w tym jakiś pozytyw.

Oczywiście istnieją skuteczne technologie jej odsalania, jednak jest to niezwykle drogi i czasochłonny zabieg. Poza tym odsolona woda morska na dłuższą metę nie wpływa korzystanie na funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Świetnie jest to widoczne np. w Izraelu, gdzie odsala się wodę na masową skalę i najnowsze badania pokazują, że Izraelczycy z tego tytułu borykają się z poważnymi problemami zdrowotnymi.

Zgłoś
M................w 2018-03-26, 15:07 2
ingerencja człowieka w klimat planety na dłuższą metę nie może mieć pozytywnych skutków.
Zgłoś
mygyry 2018-03-26, 18:05 2
Chinole już nawet nieco odchylili nasza planetę poprzez budowę ogromnego rezerwuaru wody do elektrowni wodnej, kiedyś o tym w tv gadali, co prawda jakieś tam mikrony, ale mimo wszystko teraz to myślę, że jednak nie araby a chinole rozp🤬olą nasza planetę...
Zgłoś
tranzystor 2018-03-26, 19:49 3
mygyry napisał/a:

Chinole już nawet nieco odchylili nasza planetę poprzez budowę ogromnego rezerwuaru wody do elektrowni wodnej, kiedyś o tym w tv gadali, co prawda jakieś tam mikrony, ale mimo wszystko teraz to myślę, że jednak nie araby a chinole rozp🤬olą nasza planetę...

Za dewastację Ziemi odpowiadają głównie chińczycy. Tani przemysł obciąża ekologicznie nasz wszystkich.
Zgłoś
Warchlak1920 2018-03-26, 19:52 2
Chyba naoglądali się "Hydrozagadki" i próbują tego w realu. Jak coś pójdzie nie tak to będzie u nich grubo.
Zgłoś
b0r000 2018-03-26, 22:46 1
zwierzak30 napisał/a:

hahahahaha A tu wycinek z twojego artykułu. Moim zdaniem jest w tym jakiś pozytyw.

Oczywiście istnieją skuteczne technologie jej odsalania, jednak jest to niezwykle drogi i czasochłonny zabieg. Poza tym odsolona woda morska na dłuższą metę nie wpływa korzystanie na funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Świetnie jest to widoczne np. w Izraelu, gdzie odsala się wodę na masową skalę i najnowsze badania pokazują, że Izraelczycy z tego tytułu borykają się z poważnymi problemami zdrowotnymi.

Woda tej samej jakości jak ta z wyparownika na statku
Prawie destylat bez żadnych wartości mineralnych. Ale zawsze mnie zastanawiało czy nie wystarczy do takiej wody dodać po prostu izotonika w proszku?
Zgłoś
Macias17 2018-03-27, 2:15 1
nowynick napisał/a:

500 komór już stoi, całość opalana paliwem stałym, przy c🤬jowej dostępności tlenu (Tybet na wysokości 5000 metrów) będzie chyba realnie zmieniać klimat naszej planety. Docelowa wielkość? Skromne 1,6 MILIONA(!) kilometrów kwadratowych (chociaż źródło raz mówi o tej liczbie a potem przyrównuje z Hiszpanią z jej skromnym 0,5 mln no ale to takie dziennikarstwo naszych czasów)

o2.pl/artykul/chinczycy-porwali-sie-na-ogromny-projekt-sprawia-ze-spad...

- autor nowynick
- źródło o2.pl
- nowynick wstawaj zesrałeś się
Zgłoś
sithmtx 2018-03-27, 2:16
A co, jeśli to nie piec, natomiast kompleks silników na paliwo stałe?
haha tak mi się przypomniał komiks superman z "Engine City"
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie