podpis użytkownika
Gdzie zginęło moje minimum 1200 tematów?podpis użytkownika
Gdzie zginęło moje minimum 1200 tematów?podpis użytkownika
Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.Po obejrzeniu naszła mnie taka myśl, że taki człowiek to powinien mieć szczęśliwe życie. Żyje sobie w jurcie, hoduje zwierzęta, łowi ryby i może mieć wyj🤬e po całości na cały świat. Oczywiście może być zupełnie inaczej akurat z tym jegomościem, ale ogólnie taki człowiek przynajmniej może poczuć wolność. Daleko poza cywilizacją na stepach, gdzie nie ma zbyt wielu ludzi, gdzie nikt ci nie mówi, co masz robić. Gdzie z braku internetu, gazet, tv i radia możesz odciąć się od całego świata i jego bolączek. Tylko ty i nikt inny. Wolność - stan którego wszyscy pragniemy, a oddajemy go w zamian za życie w luksusach w aglomeracjach. Ech....
podpis użytkownika
Konto nowe, użytkownik stary.No tak. Z drugiej strony zimno jak cholera, jedzenie musisz złowić, a jak nie złowisz to głodujesz i wp🤬lasz larwy. Brak dobrej medycyny, lekarstw i lekarzy. Stawy zaczynają siadać szybko, a przez taki tryb życia i liczne przemarznięcia itp dokuczają inne dolegliwości.
Życie jest prostsze, ale troski pozostają. No i w większości ówczesny człowiek bez internetu czy tam telewizji to mógłby w paranoję popaść.
No tak. Z drugiej strony zimno jak cholera, jedzenie musisz złowić, a jak nie złowisz to głodujesz i wp🤬lasz larwy. Brak dobrej medycyny, lekarstw i lekarzy. Stawy zaczynają siadać szybko, a przez taki tryb życia i liczne przemarznięcia itp dokuczają inne dolegliwości.
Życie jest prostsze, ale troski pozostają. No i w większości ówczesny człowiek bez internetu czy tam telewizji to mógłby w paranoję popaść.
Co do chorowania to nie masz racji. Stawy siadają ludziom, którzy wp🤬lają cukier, ziemniaki i pszenicę lub inne takie wspaniałości, które dała nam cywilizacja. Ryba to sama radość, tłuszcze omega3, białko, a jak z jeziora w czystej okolicy to samo zdrowie. Ludy żyjące "dziko" zaczynają chorować na cukrzyce, zawały, alzheimery i inne takie wspaniałości, dopiero gdy zaczynają z nami uprawiać handel wymienny i wprowadzają do swojej diety nasze trucizny.
podpis użytkownika
Konto nowe, użytkownik stary.