konto usunięte
2012-08-08, 19:39
Tak już ten świat funkcjonuje. Drapieżniki polują na ofiary, te ofiary z kolei polują na inne. Zwykły łańcuch pokarmowy i część przyrody. Ludzki organizm jest przystosowany do spożywania mięsa i skonstruowany tak, że tego mięsa potrzebuje. Po co się więc wynaturzać? Nikt mi nie wmówi, że jakiekolwiek rośliny czy wynalazki w stylu tofu są w stanie pełnoprawnie zastąpić zdrową, pełną dietę, składającą się również z mięsa. Zresztą... każdy dietetyk Wam powie, że do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania ludzkiego organizmu potrzebne jest mięso (idiotyzmem, a wręcz sadyzmem jest nie dawanie dziecku mięsa ze względu na głupie przekonania rodziców, o czym się czasami słyszy). Zabijanie zwierząt dla mięsa - brutalne? Witamy w świecie przyrody. Powiedzcie lwom, żeby nie zabijały antylop. Mimo, że człowiek (w przeciwieństwie do lwa) jest wszystkożerny to i tak nadal, tak samo jak lew, potrzebuje mięsa.
Co do futer to uważam, że obecnie mamy tyle zarówno naturalnych jak i syntetycznych materiałów, że nie jest potrzebne obdzieranie królików ze skór, a argument że jaskiniowcy tak robili w odniesieniu do dzisiejszych czasów jest śmieszny. Mimo to nie będę nikogo wyzywać od zabójców, tylko dlatego że nosi futro. Zwierzęta te są hodowane tylko i wyłącznie do tych celów i ich populacja w żaden sposób nie jest zmniejszana.
Nie czytałem wszystkiego bo mi się nie chciało ale był tam moment jak ekopedał napisał: "nienawidzę ludzi

" - mam dla niego propozycję: zabij się
konto usunięte
2012-08-08, 20:15
Tak ja podchodzę do jedzenia mięsa:
konto usunięte
2012-08-08, 20:23
Szczerze, to większość tych "sadoli" jest zwykłymi pozerami, którzy tylko chcą sobie potrollować, a nigdy na harda nie zajrzeli. Mimo wszystko ładnie się patrzy jak ekoludki giną pod gradem wrzut.
Przynajmniej byli a tyle mądrzy żeby się nie wtrącać do waszego "monologu"
Poza tym debil napisał "włosiennica"(sprawdźcie w Google co to), a chodziło mu pewnie o włośnice...
konto usunięte
2012-08-08, 20:33
ejj, a ci cali wegetarianie, moga jesc slimaki? przeciez slimaki to ryby...
konto usunięte
2012-08-08, 20:33
Tuiq napisał/a:
Szczerze, to większość tych "sadoli" jest zwykłymi pozerami, którzy tylko chcą sobie potrollować, a nigdy na harda nie zajrzeli. Mimo wszystko ładnie się patrzy jak ekoludki giną pod gradem wrzut.
Ci sadole pozerzy (twoim zdaniem) są to ludzie (w tym ja) którzy mają większą aktywność na hardzie niż Ty. Byś się zdziwił kto się kryje pod tymi imionami na tych screenach co wrzuciłem