Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Szanowni Państwo,

Głęboko zaniepokojeni potwierdzonymi przez pracowników UM we Władysławowie doniesieniami medialnymi dotyczącymi rozpoczęcia prac nad projektem całkowitego zamknięcia dla miłośników sportów wodnych akwenu Zatoki Puckiej (http://norda24.pl/wydarzenia/item/896-powiat-zamkn%C4%85-akwen-zatoki-puckiej.html) zwracamy się z prośbą o zaprzestanie skandalicznych działań, których efektem będzie likwidacja kolebki polskiego surfingu oraz całej infrastruktury towarzyszącej.

Zatoka Pucka od lat postrzegana jest jako jeden z najlepszych w Europie akwenów do szkolenia i uprawiania takich sportów jak windsurfing, kitesurfing czy żeglarstwo. To chluba i wizytówka Polski doceniana i komplementowana na międzynarodowej arenie miłośników sportów wodnych. Ciepła, płytka woda, niewielkie fale oraz umiarkowany wiatr pozwalają w pełni cieszyć się bezpieczną nauką i aktywną rekreacją. To tu swoje pierwsze kroki stawiali - Zofia Klepacka, Przemysław Miarczyński, Wojciech Brzozowski i wielu innych sportowców - polskich mistrzów świata, Europy czy też zdobywców medali olimpijskich.

Wokół sportów wodnych przez lata ich istnienia w regionie zatoki została także stworzona rozbudowna infrastruktura obsługująca ruch turystyczny - hotele, pensjonaty, bary, sklepy, restauracje, szkółki, wypożyczalnie sprzętu, pola namiotowe. To tysiące miejsc pracy w regionie oraz kolejne tysiące w firmach powiązanych, to silne wsparcie ekonomiczne całego regionu, to niewątpliwie także atrakcja turystyczna i magnes przyciągający każdego roku tysięce turystów i surferów z kraju i z zagranicy. To własnie dzięki otwarciu na sporty wodne dziesiątki tysięcy turystów każdego roku odwiedza region zatoki wspierając rozwój rodzimych przedsiebiorców i lokalne budżety publiczne zamiast kierować swoje kroki za granicę.

Z powyższych powodów nie zgadzamy się na całkowite zamknięcie akwenu Zatoki Puckiej na sporty wodne oraz kategorycznie sprzeciwiamy się dalszemu prowadzeniu prac nad wspomnianym projektem zmian w prawie, wprowadzanych pod naciskiem grup "ekoterrorystów".

Inforujemy jednocześnie, iż w przypadku dalszego prowadzenia prac nad projektem zamknięcia akwenu Zatoki Puckiej podamy do publicznej wiadomości nazwiska wszystkich urzędników, którzy przy projekcie pracowali lub też nie podjęli działań w celu jego odrzucenia, aby wyborcy przy najbliższej okazji sami zdecydowali kto jest godny nadal sprawować zaszczytną funkcję ich reprezentanta, a kto został zdyskwalifikowany.
tu daje linka do petycji : petycjeonline.com/stop_zamkniciu_zatoki_puckiej

podpis użytkownika

wrzose są sose
Zgłoś
P................k 2013-12-10, 11:54
Pamiętam jak kiedyś widziałem na owej zatoce, maszty zatopionych statków. Fajny widok.
Zgłoś
qwerq123 2013-12-10, 11:57 1
A niech zamykają przynajmniej nie będziesz tam sikał.
Zgłoś
PapaSmurf 2013-12-10, 11:57 71
SK🤬YSYŃSTWO !!!!! Polsko ucz się od Rosji jak radzić sobie z EkoŚmieciami. Do pierdla z nimi.
Zgłoś
D................d 2013-12-10, 12:09 2
To jest tak durne, że coś takiego może mieć w ogóle miejsce, aż śmierdzi fejkiem!
Litości, nikt nie może być aż takim idiotom. W ogóle kto na poważnie bierze tych ekozjebów, czemu ludzie z nimi dyskutują w ogóle?
Wysłać to ścierwo na środek pustyni i niech wody szukają, jak znajdą to dobrze, jak nie znajdą to zdechną, i też dobrze.
Zgłoś
DMT 2013-12-10, 12:14 26
WON od Zatoki! To jest NASZE wspólne dobro Narodowe, i nikt mi k🤬a nie będzie mówił co mi wolno a co nie. Petycję podpisałem, zeszło mi 30 sekund, można również pozostać anonimowym. Was też do tego zachęcam!

podpis użytkownika

Q L I M A X
Zgłoś
Lysack 2013-12-10, 13:38
Ekozjebów trzeba zamknąć, a nie zatokę.
Zgłoś
j2m2 2013-12-10, 14:59 2
niech zamkną nie tylko zatokę ale i cały puck, bo jebie w okolicy.
Zgłoś
D................e 2013-12-10, 18:41
Szkoda że w tekście nie ma przyczyn takiej decyzji. Pewno jak zwykle bydło zostawia chlew na plaży a potem się dziwi dlaczego zamykają takie miejsca.
Zgłoś
patroy 2013-12-10, 18:41 1
O pierwszy raz na sadolu cos z mojego miasta
Zgłoś
Magik2501 2013-12-10, 18:48
W pełni popieram akcje, ale petycje online NIC nie dają. Naprawdę totalnie nic.
Noo może poza statystyką ile osób nie popiera. Ale nie da się z tym nic potem zrobić. Petycja się liczy tylko z podpisem odręcznym. Także jeśli w Warszawie będziecie zbierać podpisy to na pewno pomogę

podpis użytkownika

“Lewicowość jest czymś w rodzaju fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma większego znaczenia” — George Orwell
Zgłoś
L................i 2013-12-10, 18:57
Napisz może dlaczego chcą zamknąć, jakie są przyczyny, co ty o tym szczerze sądzisz, opisz krótko ale konkretnie całą sytuację. Na razie widzę pałowanie się nad zatoką, jak tam nie jest super, cudownie i w ogóle siódmy cud świata i 10 milionów miejsc pracy no i oczywiście jacyś źli oni "oni" chcą wszystko zniszczyć
Zgłoś
i................y 2013-12-10, 19:04
j2m2 napisał/a:

niech zamkną nie tylko zatokę ale i cały puck, bo jebie w okolicy.

Maszf apfsolutfną frację. F pełni siem s tfobą zfghadzam. Żamkhnomć!
Żamkhnomć całe państfo, a mieszkfhańcóf spalitś. Żamknimcie, kuhfa, od razu Erłopę. Albho lepiej – siem!

Sohry, żhe tfak niefyraśnie mufię, alhe po tfych ekho-sthekfach, ktfóre jadfłem na obfiad, tfo siem, kuhfa, finaczhej nie da. Stfrhaszhnie khleisthe sfhą.
Zgłoś
PapaSmurf 2013-12-10, 19:07 5
@UP, chodzi o "Morświny, Foki szare i BYĆ MOŻE różne gatunki ptaków". Za przyczyny podaje się, że w zatoce są idealne warunki do bytowania tych zwierząt. Ja się k🤬a pytam, czy ktoś w ciągu ostatnich 5 lat widział w zatoce morświna? Foki Szare tak, ale od strony Morza, a nie zatoki. EkoSzmaty chcą po prostu wyłudzić dużą kasę, bo tylko o to im chodzi.
A te ptaki które być może przylecą to niech sobie wydrukują i w dupę wsadzą.
Zgłoś
O................z 2013-12-10, 19:09 2
Najlepiej porobić enklawy, pozamykać wszystkie miejsca gdzie ludzie mogą rozwijać swoje pasje. że butelki są ? Że syf jest? Kur** gdziekolwiek nie pójdziesz w Polsce jest syf. A wiecie co jest największym frajerstwem? To co widać na sadolu coraz częściej - zaje**ni mułem grubi i brzydcy internetowi hejterzy próbują zabłysnąć w komentarzach tekstem typu "nie będziesz tam sikał" AAAle nam dosrałeś typie, nie mogę do teraz zebrać się do kupy, dowiedz się co to wykwintna riposta zje**e

Popieram i pozdrawiam a mieszkam we WSI 3 km od Pucka
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie