📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
45 minut temu

Teraz zrób filmik z mrówką, dopiero się zdziwisz. Tylko sobie kilka kart pamięci dokup.
A mnie to nawet zaciekawiło czemu właśnie mucha a nie osa. Jako że owady nie oddychają głową a powierzchnią ciała, obstawiam że osa "wygrała" ilością włosków. Napięcie wody nie brzebiło się przez to futro i miała więcej powietrza. Na filmie widać zresztą jak wokół owada zrobiła się otoczka powietrza. Dobra, idę oglądać mrówki

Kiedyś kolega przeprowadził podobny eksperyment mianowicie prasnął muchę gazetą, żeby nieco ją ogłuszyć i wyrzucił do kibla. Mucha sumiennie krążyła w kiblu, a gość wziął i ... Zdefekował na nią.. Prawie się pozygałem jak mi to opowiadał, ale do teraz się zastanawiam czy dla tej muchy to był koszmar czy była w raju?

Konkubinadenata napisał/a:
obstawiam że osa "wygrała" ilością włosków. Napięcie wody nie brzebiło się przez to futro i miała więcej powietrza.
No nie bardzo z tymi włoskami. Fakt Osa je ma ale widać je dopiero po do tym przybliżeniu i teraz dlaczego się czepiam. Otóż owe "włoski" u osy nie są gęsto posadzone i nijak nie można tego nazwać "futrem" tym bardziej więc założenie błędne. Gdyby to była pszczoła to bym Ci przyznał rację bo u niej "futro" jest widoczne i to gołym okiem. Dla porównania od lewej: Pszczoła a z prawej: Osa.

I nawet na tym zdjęciu ciężko się dopatrzeć "włosków" u Osy ale jednak one są ale nie na tyle gęste żeby powstrzymać napięcie wody więc teoria do piachu

Co za kretyn takie durne eksperymenty robi? Jeszcze kombinerkami. No ludzie. Niech sam łeb pod wodę wsadzi na kilka minut. Debilizm po prostu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie