👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@krycheuszos coś Ty ? A ja myślałem, że ten czujnik to dla ozdoby .

W tym klipsie znajduje się układ (dokładnie cewka) który załącza czujniki na bramce. Musiała chyba przez zaplecze wynosić bo nie da się tego popsuć (można jedynie zdjąć np. magnesem neodymowym)

Ta, nie da się
. Weź coś takiego i jak będziesz przechodził przez bramkę to wyjmij komórkę i nawiąż jakieś połączenie - skutecznie zakłócisz cewkę w klipsie
.

Można też włożyć w folię aluminiową, ponoć torby termiczne (takie w które pakuje się zakupy-mrożonki) też nieźle zdają egzamin.
Bramki nie reagują, kiedy klips przemieszcza się prostopadle do nich, kiedy jest nad powyżej lub poniżej ich anteny, oraz kiedy jest ekranowany np grubym ubraniem, zaciśniętą ręką lub folią aluminiową.
Poza tym, większość tanich modeli klipsów da się łatwo rozpiąć palcami, trzeba jednak wiedzieć jak to robić i poświęcić na 1 klips ok. 5 minut czasu. Przy obraniu niewłaściwej techniki, klips się tylko mocniej zaciśnie
Każdy klips można za to bardzo łatwo rozpiąć przy użyciu odpowiednio silnego magnesu, np. neodymowego.
Ot cała filozofia.
Poza tym, większość tanich modeli klipsów da się łatwo rozpiąć palcami, trzeba jednak wiedzieć jak to robić i poświęcić na 1 klips ok. 5 minut czasu. Przy obraniu niewłaściwej techniki, klips się tylko mocniej zaciśnie

Każdy klips można za to bardzo łatwo rozpiąć przy użyciu odpowiednio silnego magnesu, np. neodymowego.
Ot cała filozofia.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie