Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Kriski 2021-02-13, 16:24 42
Czytałem komentarze pod oryginalnym filmem i ponoć było tak: Podczas przełączania złamał się jeden z izolatorów i stąd to mega zwarcie międzyfazowe. Ale to nie koniec, bo po mniej niż sekundzie prąd powinien zostać odcięty przez zabezpieczenia. Ale nic z tego, to Rosja, zabezpieczenia nie zadziałały i w ten sposób usmażyło wszystko w tej szafce, prąd dopiero ręcznie wyłączyli z dyspozytorni, po to ten koleś tam dzwonił.

Link do oryginału
Zgłoś
kamuha 2021-02-13, 16:29 7
C0C0JUMBO napisał/a:

Zastanawia mnie tylko użycie śniegu zamiast gaśnicy.

to nie śnieg, tylko „ Gaśnica czelabińska”
Zgłoś
Warystor 2021-02-13, 16:32 8
Gasili gaśnicą śniegową - to jeden z podstawowych rodzajów gaśnic - obok proszkowej... A nie czekaj...
Zgłoś
Dupaapud 2021-02-13, 16:44 11
Niewiele brakło a by się otworzył portal do piekła...

podpis użytkownika

Dupa apud
Zgłoś
baronturbina 2021-02-13, 17:01 6
Gość który włączał na bank popuścił w skafander!
Zgłoś
żmij 2021-02-13, 18:48 3
C0C0JUMBO napisał/a:

Zastanawia mnie tylko użycie śniegu zamiast gaśnicy.

Warystor napisał/a:

Gasili gaśnicą śniegową - to jeden z podstawowych rodzajów gaśnic - obok proszkowej... A nie czekaj...

Normalka. Dzwonię kiedyś do naszego elektryka i mówię temu kołkowi, że śruba stykowa w rozdzielni świeci, a on mi na to "Polej ją wodą".
Ci tutaj widać też do niego dzwonili, tylko płynnej wody nie mieli, więc użyli śniegu.

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
pro_avenger 2021-02-13, 18:59 2
To chyba jakiś generator meteorytów.
Zgłoś
szlovak 2021-02-13, 19:03 1
Kriski napisał/a:

Czytałem komentarze pod oryginalnym filmem i ponoć było tak: Podczas przełączania złamał się jeden z izolatorów i stąd to mega zwarcie międzyfazowe. Ale to nie koniec, bo po mniej niż sekundzie prąd powinien zostać odcięty przez zabezpieczenia. Ale nic z tego, to Rosja, zabezpieczenia nie zadziałały i w ten sposób usmażyło wszystko w tej szafce, prąd dopiero ręcznie wyłączyli z dyspozytorni, po to ten koleś tam dzwonił.

Myśłaełem że łuk, ale chyba może to być też zwarcie
Zgłoś
ptrkmdg 2021-02-13, 19:04 1
zgasło bo wszystkie izolacje się spaliły. Mnie też zastanawia , po co ten śnieg? to nie reaktor nie trzeba schładzać.
Zgłoś
Adrian649 2021-02-13, 19:27 5
Dupaapud napisał/a:

Niewiele brakło a by się otworzył portal do piekła...

W piekle pewnie odetchnęli z ulgą
Zgłoś
Juzwa 2021-02-13, 19:42 2
baronturbina napisał/a:

Gość który włączał na bank popuścił w skafander!

Raczej nie. Nie ma na to czasu. Strach przychodzi później.

podpis użytkownika

Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.
Zgłoś
mazga50 2021-02-13, 20:05
Załączyli coś na zwarciu, śnieg na szynach, niedokręcona szyna, albo jebnięty przewód na wtórnym w przekładniku prądowym. To tak na szybko.
Zgłoś
Bartekniko 2021-02-13, 21:28 8
Serio? 12 komentarzy i nikt nie wie po co użyli śniegu?

Skoro prąd został odłączony i nic już ich nie kopnie, a mimo to widać na filmie, że w szafie nadal jest mały ogień, to trzeba go dogasić. Jak widać nie mają nic w pobliżu, więc skoro i tak bebechy szafy są do wymiany, to żadna różnica czym dogasza, no to dogasili tym co było obok, czyli śniegiem. Proste
Zgłoś
żmij 2021-02-13, 22:20 1
Bartekniko napisał/a:

Serio? 12 komentarzy i nikt nie wie po co użyli śniegu?
Skoro prąd został odłączony i nic już ich nie kopnie, a mimo to widać na filmie, że w szafie nadal jest mały ogień, to trzeba go dogasić. Jak widać nie mają nic w pobliżu, więc skoro i tak bebechy szafy są do wymiany, to żadna różnica czym dogasza, no to dogasili tym co było obok, czyli śniegiem. Proste

Warystor napisał/a:

Gasili gaśnicą śniegową

Serio?

Well... Thank you very much, Captain Obvious.

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie