Co w tym trafnego? Zamiast rozp🤬olić dziurawy system to lepiej iść jak barany i się rozmnażać ku chwale ojczyzny?
@up, nawet w normalnym systemie JEDNEMU dziecku ciężko byłoby utrzymać rodziców na starość.
Dzieciak nie przewidział jednego, że i tak ani on ani jego brat/siostra nie znajdą pracy w Polsce.
"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
podpis użytkownika
Świat bez muzyki? To nie dla mnie."Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"

kroplowa napisał/a:
@up, nawet w normalnym systemie JEDNEMU dziecku ciężko byłoby utrzymać rodziców na starość.

Na początku śmiechłem, lecz po chwili zrobiło mi się smutno gdy uświadomiłem sobie prawdziwość tego komiksu.

Sednem tego komiksu i trafnością jego treści jest moim zdaniem to że po chwilowym zacieszu i uśmiechu na twarzy przychodzi chwila refleksji nad tym gdzie i w jakim systemie ja k🤬a żyję.

szer.Lucjan napisał/a:
w normalnym systemie dzieci nie powinny utrzymywać kogokolwiek tylko samych siebie, to samo dotyczy rodziców i reszty
W normalnym systemie żyją też ludzie z niższych warstw społecznych, którzy nie są w stanie zabezpieczyć swojej późnej starości, i którzy w takim przypadku trafiają pod opiekę swoich dzieci. Mogą to być też ludzie, którzy źle zainwestowali własny majątek i wszystko stracili; takie sytuacje się zdarzają.

@up
i dlatego ja mam płacić za ich błędy? Dzięki ale nie...

@szer.Lucjan
Nie wiem czy zrozumiałeś, ale pomoc rodzicom (w normalnym systemie) nie jest w formie podatku, tylko dobrowolna.
Nie wiem czy zrozumiałeś, ale pomoc rodzicom (w normalnym systemie) nie jest w formie podatku, tylko dobrowolna.

szer.Lucjan napisał/a:
@up
odkładanie pieniędzy przez cały okres aktywności zawodowej na emeryturę nie jest taki idealny ,ponieważ możesz te pieniądze zainwestować w edukacje dzieci i otrzymać znacznie więcej w przyszłości i co najlepsze - twoje potomstwo nie będzie prezentować niż społeczny