Znajoma ściągnęła aplikację Endomondo do obliczania trasy przebytej konno. W opcjach wyboru uprawianego sportu znalazła taką perełkę:
Jak widać wśród twórców małego sadola
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A może to opcja dla paraolimpijczyków.
konto usunięte
2014-03-02, 0:58
Chodzi o bekę z "wędrowania" po miastach, wsiach etc. z tymi gównianymi kijkami, przez co masa ludzi wygląda jak psychopaci którzy uroili sobie, że jeżdżą na nartach i te kijki są im NIEZMIERNIE potrzebne ?
nie ma w tym nic sadolowego, w sumie taki trening na wózku inwalidzkim byłby zajebist* formą ćwiczenia, a jedyny powód dla którego tak jeszcze nie jest wynika z szacunku do ludzi zmuszonych do takiego sposoby przemieszczania się.
Miej troszkę szacunku dla niepełnosprawnych - a jeżeli chodzi o tych na wózku to sądzę, że niejeden, jakby złapał Ciebie rękoma to kwiczałbyś jak amatorka z eFukta, a skończyłby najpewniej na urwaniu Tobie głowy i pięknym materiałem na harda.
W sumie możesz taki film zaaranżować np. z którymś z naszych paraolimpijczyków - nie zapomnij tylko włączyć kamery. Powodzenia !
konto usunięte
2014-03-02, 1:03
że niby wędrowanie?
@quark kto ci takich głupot nagadał? Nordic walking czyli te kijki wymyślili tylko po to, żebyś wydał te 50 zł i miał czym firanki przesuwać. Gówno a nie odciążanie kolan. Po co wierzysz w taką propagandę. Bo na Mango powiedzieli? Dałeś się nabrać jak ci wszyscy, którzy kupują tabletki na schudnięcie. Jak masz problem z kolanem to orteza, stabilizator, lepsze buty albo chodź po piasku. Jak to nie pomoże to może siłownia zamiast spacerowania?
konto usunięte
2014-03-02, 2:30
co sie smiejesz z jazdy na wozku to zajebisice ciezki sport , ludzie są po nim tak wykończeni ze wstać nie mogą...
stesco napisał/a:
co sie smiejesz z jazdy na wozku to zajebisice ciezki sport , ludzie są po nim tak wykończeni ze wstać nie mogą...
nie można też zapominać ze to bardzo niebezpieczny sport. większość z uprawiających go już wylądowała na wózku...
konto usunięte
2014-03-02, 11:42
konto usunięte
2014-03-02, 18:38
Ja tam zawsze mam bekę ze starych babek ,które ciągną te kije ze sobą
konto usunięte
2014-03-02, 18:41
Mówta co chceta, ale skoro kupno tych śmiesznych kijków za 50 zeta kogoś motywuje do wstania z kanapy i spacerowania z nimi, nawet nie mając zielonego pojęcia jak ich używać, to według mnie spełniają swoje zadanie.
Z drugiej strony robienie z tego spacerowania sportu i recepty na jędrne oraz szczupłe ciało to przegięcie, ale biznes jest biznes.
konto usunięte
2014-03-02, 19:21