👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

kurde tu pisze meczyk ja przeczytałem mieczyk w frisbee i czekam aż komuś coś się stanie

Cytat:
kurde tu pisze meczyk ja przeczytałem mieczyk w frisbee i czekam aż komuś coś się stanie
![]()
Jest napisane.....

zgadza się, od 2010 roku obydwie formy są poprawne, a jak nie wierzysz to zadzwoń do Miodka !
@AmorPatriaeNostraLex i @ kubikazaz - mylicie się i jestem zmuszony określić Was jako gimbaza, która łyka wyssane z palca plotki "bo tak jest łatwiej, to w to uwierzę, a nie sprawdzę jak jest".
Taka sama plotka poszła jeżeli chodzi o formy "poszłem" i "poszedłem". Napisali ludzie, że Miodek powiedział w wywiadzie, że obie formy są poprawne. Problem jest taki, że oglądałem/słuchałem wywiadu i było to zdanie wyrwane z kontekstu.
Ale mówcie sobie "poszłem, bo tak pisało na kartce". Mam nadzieję, że nie skończyliście jeszcze liceum i się douczycie.
Taka sama plotka poszła jeżeli chodzi o formy "poszłem" i "poszedłem". Napisali ludzie, że Miodek powiedział w wywiadzie, że obie formy są poprawne. Problem jest taki, że oglądałem/słuchałem wywiadu i było to zdanie wyrwane z kontekstu.
Ale mówcie sobie "poszłem, bo tak pisało na kartce". Mam nadzieję, że nie skończyliście jeszcze liceum i się douczycie.
babycow napisał/a:
Jest napisane.....![]()
A nie czasem jest wyświetlone ?? Bo o ile mi wiadomo to monitor wyświetla ??

Taka ciekawostka: ten sport nazywa się Ultimate. Nazwa frisbee została zastrzeżona przez jakąś firmę i musieli jakoś to nazwać.

Seron27 napisał/a:
@AmorPatriaeNostraLex i @ kubikazaz - mylicie się i jestem zmuszony określić Was jako gimbaza, która łyka wyssane z palca plotki "bo tak jest łatwiej, to w to uwierzę, a nie sprawdzę jak jest".
Akurat oglądałem jakiś program o języku naszym ojczystym w TVP bodajże i dzwoniła babka z pytaniem właśnie o "jest napisane" i "pisze" i pan Miodek stwierdził, że obydwie formy są poprawne. Więc jak następnym razem chcesz kogoś douczać to zamknij się.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie