📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:20

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Tak mu zmniejszyli powierzchnię gryzącą, że będzie musiał dwa razy dłużej jeść...
W życiu ludzi sprzed paru wieków nie przeraża mnie ich mentalność czy brak technologii codziennego użytku tylko życie bez wykwalifikowanych dentystów. Przecież ten gościu już by się w życiu nie pozbył tego dwa wieki wcześniej.
Niech się jakiś ekspert wypowie jak to się mogło stać. Widać, że to nawet stara osoba nie jest bo powierzchnie skiekaczy są nie starte.
Na miejscu dentysty puściłbym sobie ten utwór, pasuje idealnie to kucia kamienia (tak od 1:05)

Nie oglądałem do końca, ale dwa pierwsze zęby - ZERO próchnicy!!! Może to jest rozwiązanie?

Kamień świetnie chroni przed próchnicą - sama dentystka mi o tym mówiła. Niestety bardzo podrażnia dziąsła, jest bardzo duże ryzyko paradondozy, a co za tym idzie - powypadania zębów.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie