Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Farosz i gorol ze Sosnowca
S................l • 2013-12-26, 16:03
Dobry, opowia wom wic kery mje sie przipomnioł terozki

Farosz patrzy, a tu na boisku szkolnym sztyrech bajtli kopie jednego, podbiego wiync i woło:
-jeronie, co wy synki robicie, wos sztyrech na jednego takiego bajtla!!!
-Ja, ale uon je ze Sosnowca...
-Trza bouo zarozki tak godać!
Farosz podciongo klajd i tysz zaczyno go ciulać

Słownik :

Farosz - proboszcz
godać - mówić
bajtel - dziecko
wic - kawał
Zgłoś
^................^ 2013-12-28, 13:20
Ślązaki to jakaś inna nacja...
Zgłoś
f................w 2013-12-28, 13:21 1
Sąsiedzie drogi, inteligentnych Was jest bardzo mało - popatrz na kopalni ilu ludzi z "dozoru" to Hanysi, a ilu to Gorole... teraz zerknij pod powierzchnię, do zakamarków "Skarbnika" - ilu ryli to wybitnie proste śląskie chłopy dla których codzienność to fedrunek i kilka piw po robocie którzy tak jak Ty innego zaraz zowią "gorol"? No właśnie... w tej chwili w twarz Ci chyba realia napluły.
Tym oto smutnym akcentem pozwolę sobie zakończyć tę żenującą dysputę.

Nomen-omen - miejsce zamieszkania, kultura, wyznanie, płeć czy orientacja seksualna to nie wyznacznik intelektu czy inteligencji.
Ja do Ślązaków nic nie mam, lubię ludzi ze Ślaska tak samo jak ludzi z Zagłębia czy spod Białegostoku - miejsce na mapie to nie wyznacznik wartości człowieka, no ale widać nie potrafisz tego przyswoić - żyj sobie dalej w swoim mikrokosmosie wybitnej inteligencji.
Zgłoś
Pikdzik 2013-12-28, 13:54
bongman jestes skonczona p🤬da i ciota

i nie pierdo. ze miales kiedykolwiek jakas kobiete pedale

co najwyzej mozesz lizac swoje kraby
Zgłoś
KiecolPB 2013-12-28, 14:32 3
Sniezny_Krol napisał/a:

Kule bele wiedzioulch ze keryś wdupi sam ta baba

Ten wic mniy rozdupiył na maksa. Haha tera gorole wciepuja własno muter na sadola i myslom ze nom dodupiom.
Zgłoś
jbone 2013-12-28, 14:40
pisze się farorz Ty ciulu z sosnowca.
Zgłoś
ulifont 2013-12-28, 14:43
haha sosnowiec sie spino jak pieron, no ale jak sie niy mo dystansu do siebie to tak to jest, żabole tysz widza leko spina, ale to dobrze akurat :p w moich kręgach za folksdojcza można dostać, a w kopalniach to teraz wasi ziomale z Polski robią, a emerytura nienajgorsza z gruby

podpis użytkownika

Rzeczpospolito Ślónsko
Zgłoś
S................l 2013-12-28, 14:52
jbone, Ty te "ę" do rzici se wsadź po za tym jeden chop wczesni już mi zwrócił uwaga
Zgłoś
k................a 2013-12-28, 15:36
Mr.Hardistic napisał/a:

Obrazek

Ahh, te ślouskie kowoły, hłe hłe

Rzecz w tym że sosnowiec to nie śląsk tylko zagłębie
Zgłoś
V................k 2013-12-28, 15:44
Mówią, że Sosnowiec jest c🤬jowy, gdy nawet po polsku mówić nie potrafią hanysi zrobieni z gówna.
Zgłoś
ulifont 2013-12-28, 16:35 1
różnica jest taka, że my po polsku i po śląsku się dogadamy , ty natomiast całe życie będziesz sie żalił jak to tej c🤬jowej gwary nie rozumiesz.Będziesz dziennie się budził i myślał kim ty właściwie jesteś? Góralem,Ślązakiem,Kaszubem, może Mazurem? Nie, ty będziesz wciąż zwyczajną zwykłą masą wlepioną w tło Polski,włączysz telewizor i będziesz sie wstydził swojego miasta jednak głośno nigdy się do tego nie przyznasz widząc kolejne wpadki sosnowiczan,normalna osoba machnęłaby na to ręką,ale nie ty tak bardzo bioracy to do serca,że w szale rzucasz obelgami nie mającymi żadnego sensu

podpis użytkownika

Rzeczpospolito Ślónsko
Zgłoś
R................8 2013-12-28, 17:40
Miałem dać piwo, ale za ch*jowy awatar nie dam ;x
Zgłoś
KrisCFC 2013-12-28, 21:33 1
Mr.Hardistic napisał/a:

Obrazek

Ahh, te ślouskie kowoły, hłe hłe

Ja p🤬le..ten obrazek jeszcze zbiera tyle piw...

podpis użytkownika

Przybyłem, zobaczyłem i oczom nie wierzę.
Zgłoś
M................s 2013-12-28, 23:31
widząc kolejne wpadki sosnowiczan

Ciekaw jestem gdzie ty widzisz te wpadki Sosnowiczan ja nie wiem wszyscy poszli po chleb zamiast po bułki(żymły skąd bierzesz takie informacje chyba z gazetki "die spiegel fur hanys" .

Ale no cóż całe pokolenie w kale to trzeba się jakoś bronić ...
ps- miałem okazję poznać prawdziwych hanysów wielu już nie żyje bo to "ludzie" na wymarciu a pseudo-hanysy to zwykła patola .
Zgłoś
ulifont 2013-12-29, 20:34
Sosnowiczan z wielkiej litery, widzę zakozaczyłeś, ale spina dotarła jak widać już na maksymalny pułap, przyznaj się ile razy rzuciłeś monitorem jak czytałeś ten komentarz?

podpis użytkownika

Rzeczpospolito Ślónsko
Zgłoś
zassawka 2014-01-01, 10:34
Spróbowałbym to przeczytać ale jestem po sylwestrowym piwku i literki nie chcą łączyć się w całość.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie