Witajcie sadole,
gdy wstawiałem tematy np. "Ameryka w latach 40- tych, lub 70-tych", część komentarzy brzmiała w stylu: "dlaczego wciąż USA?", "czy masz zdjęcia z Europy/Polski?" itd. Otóż w necie najwięcej i najlepiej zachowanych jest zdjęć "starych" Stanów Zjednoczonych. więc dlatego najłatwiej do nich dotrzeć i przedstawić. Jednak można znaleźć także fotografie z Europy, Afryki, a nawet Antarktydy z pierwszej połowy XX wieku. I właśnie je przedstawiam...jedyne co można dodać to że świat był/jest piękny.
Antarktyda, 1915r.
Berlin, 1930r.
Anglia, 1944r.
Indie, 1923r.
Paryż, 1909r.
Reszta w komentarzach.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-12-20, 17:37
Antarktyda, 1915r.
Francja, 1909r.
Paryż, 1923r.
Indie, 1923r.
Środkowa i wschodnia Afryka, 1910r.
Rosja, Perm, 1909r.
Rosja, 1909r.
Berlin, 1930r.
Budapeszt, 1940r.
Anglia, 1944r.
Mam wrażenie jakby Antarktyda niewiele się zmieniła przez ten czas.
Zawsze jak oglądam tak stare zdjęcia, myśle o tym że Ci ludzie (w większości) już nie żyją.
konto usunięte
2013-12-20, 20:13
@up
a ja sie zastanawiam jak przezyli swoje zycie dalej
konto usunięte
2013-12-20, 20:34
o ;D C&A na ostatnim zdjęciu. nigdy bym nie pomyślał, że to tak stara marka ! btw uwielbiam takie zdjęcia ! zawsze miliony piw za to
a jeszcze takie przemyslenie, w 1940 w Polsce wojna, śmierć i zniszczenie, a w Budapeszcie pool party ;D
konto usunięte
2013-12-20, 21:00
Środkowa i wschodnia Afryka, 1910r.
i.sadol.pl/pics/14ebe3b77fab.jpg
Środkowa i wschodnia Afryka, 2013r.
i.sadol.pl/pics/14ebe3b77fab.jpg
konto usunięte
2013-12-20, 21:07
@upup - bo węgry kolaborowały z III rzeszą..
swoją drogą, jak cudownie podziwiać te zdjęcia - brudasy w brudzie, biali ludzie - wyższa rasa - na pokazach coraz to nowych odkryć technicznych. Ahhh, jak szkoda mi tych czasów, że one już nigdy nie wrócą
quark napisał/a:
Zawsze jak oglądam tak stare zdjęcia, myśle o tym że Ci ludzie (w większości) już nie żyją.
borisklinga napisał/a:
@up
a ja sie zastanawiam jak przezyli swoje zycie dalej
A ja troche mniej filozoficznie - jak to jest, kurde, pokolorowane?
quark napisał/a:
Ale część jeszcze żyje
Np. Ryszard Kotys vel Paździoch Menda, urodzony 20 marca
1932
Rosja Perm
Oni chyba tam tęczą palili w piecu