konto usunięte
2013-12-30, 16:37
Tak czytam te kawały o Francuzach i myślę sobie ,że najmocniej śmieją
się z Francji, Ci,którzy nigdy tam nie byli.
Francja rozjechała by naszą Armię w jeden dzień. Więcej czasu, niestety nam nie daję/.
wbijam napisał/a:
Tak czytam te kawały o Francuzach i myślę sobie ,że najmocniej śmieją
się z Francji, Ci,którzy nigdy tam nie byli.
Francja rozjechała by naszą Armię w jeden dzień. Więcej czasu, niestety nam nie daję/.
Wątpię żeby bez atomówek pokonali nas w mniej niż w miesiąc
No co by tu więcej dodać?
konto usunięte
2013-12-31, 3:14
Bo Polska armia jest taka potężna. Pewnie sami Niemcy trzęsą portkami byleby tylko nie zdenerwować wschodnich sąsiadów...
konto usunięte
2013-12-31, 14:58
@up.
Oprócz tego, rzesza nie musiała by atakować związku radzieckiego. Rosjanie również nie byli przygotowani do ofensywy. niemcy mogli by spokojnie skupić się na skasowaniu Wielkiej Brytanii. W tym wypadku polskie lotnictwo zdejmowałoby angielskie samoloty. Nie bylibyśmy zmuszeni przejmować amerykańskich zrzutów, tylko w razie potrzeby mielibyśmy czas na własną produkcję. Kolejną sprawą była niemal gotowa bomba atomowa i "wunderwaffe" które stanowiło szereg różnych eksperymentalnych broni i pojazdów. V3, tygrysy, arardo ar 234. Gdyby rzesza w tej wojnie utrzymałaby się przez kilka kolejnych miesięcy to mielibyśmy przesrane. Chyba że stanęlibyśmy po ich stronie. Wtedy blitzkrieg w pierwszej fali przetoczyłby się przez paryż albo stalingrad, i zostałby już tylko jeden front.
@kemcia
Nie sądzę żeby był jakikolwiek sens wojny z Wlk. Brytanią. Jak już wspomniałem: na wojnę z komunizmem poszłyby praktycznie wszystkie cywilizowane społeczeństwa europejskie w tym brytyjskie. Nie bezpośrednio ale chociażby przez przychylną opinię i wkład finansowy zamożniejszych jednostek.