Film przedstawiający proces budowy repliki polskiej rajdowej legendy - Poloneza 2000 Rally przed kilku pasjonatów.
Link do vimeo:
vimeo.com/61334743
Jak dla mnie to

dla nich
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-03-10, 17:44
Fajna maszyna.Cenię takich ludzi,ludzi z pasją i marzeniami.Zdaję sobie sprawę ile pracy i czasu włożyli w tego poldka(o funduszach nie wspomnę).Naprawdę szacunek.Chciałbym kiedyś zobaczyć jak ktoś buduje replikę tego poldka:
konto usunięte
2013-03-10, 19:32
Użyta muzyka to Feist - The Bad In Each Other
Szanuję ludzi z pasją a tym bardziej z pasją do zabytkowych pojazdów.
Wielkie piwo dla każdego który dba o nieliczne już perełki Polskiej motoryzacji a ci panowie na pewno do nich zaliczają
konto usunięte
2013-03-10, 19:43
Replika repliką, ale ja miałem takiego w oryginale. Piwko dla autora za przywołanie wspomnień. Nawet nie zdjacie sobie sprawy ile dupeczek się wyrwało na to auto w tamtych czasach.
konto usunięte
2013-03-10, 21:53
polnische scheise
konto usunięte
2013-03-10, 21:53
Gdybym tylko miał garaż, pieniądze i jakiekolwiek pojęcie o budowie i mechanice pojazdów samochodowych... to i tak bym siedział na sadolu
Nie, żartuję siedziałbym w garażu i spał po 4 godziny na dobę tylko po to żeby coś takiego stworzyć, piękna praca
za poldolota zawsze browar!
konto usunięte
2013-03-10, 21:59
wątpię czy kiedykolwiek, ktokolwiek odbuduje stratopoloneza. Skąd teraz wygrzebać silnik od ferrari dino i ramę od lancji stratos do odbudowania poloneza ....
konto usunięte
2013-03-10, 22:18
Naprawde niezłe! nie interesuje się motoryzacją, ale to jest coś interesującego i ciekawego, zazdrosze wam pasji, życze wam jak najwięcej spektakularnych ślizgów: D
Moc trochę słaba jak na 2.0, co prawda to starszy silnik zaś samo auto leciutkie pewnie. Ale i tak, wystrojenie na te 120-130km to jak dla mnie troszkę cienko, 170 już by lepiej brzmiało
Wielki szacunek dla takich rzemieślników!
@quindzal
Wiem z czego powstał i jak. Miałem na myśli sytuacje w której ktoś chciałby prywatnie zbudować takiego poloneza, tylko że nie rally 2000 jak w temacie, a stratopoloneza który był wstawiony na fotce.