Główna Poczekalnia (2) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 26 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-04-23, 23:05 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ra0mir 2014-04-24, 6:26 1
@Maek: Nie przekonuj tej gimbazy, oni wiedzą lepiej "bo nie słuchają oszukańczych mediów tylko wolnego internetu" Ja też takich przykładów mogę wymienić dużo tylko o znacznie większej sumie, wiąże się to z moją pracą. Ale po co? Gimbaza zacznie rozumieć (jeśli w ogóle) pewne kwestie dopiero za kilka lat, nie warto marnować klawiatury. Jedno jest pewne gimbazo (czyli gnojki '90 rocznik i młodsi) jeśli sami nie zapracujecie to ani Unia, Tusk, Kaczyński ani nawet wasz idol Mikke za was tego nie zrobi. Więc zamiast narzekać w necie idźcie pracy poszukać albo wyjedźcie za granicę.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-24, 9:16 1
Ja sobie zapisuje kto tutaj chwali okupanta, jestem przerażony jak ich wielu.
Niech tylko RN albo KNP dojdzie do władzy to będziecie za to rozliczeni, to się niczym nie różni od kolaboracji z niemcami czy ruskimi w czasie wojny ZDRAJCY NARODU!!!
Wasz kres już bliski, jutro będzie nasze!
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-24, 9:26 1
POLECAM TO PRZECZYTAĆ WSZYSTKIM EUROENTUZJASTOM KTÓRZY TWIERDZĄ, ŻE BEZ UNII POLSKA BYŁABY DRUGĄ RUMUNIĄ ALBO W OGÓLE BY NIE ISTNIAŁA.

"Przez dziewięć lat przed wstąpieniem do Unii Europejskiej Polska rozwijała się szybciej niż w ciągu dziewięciu lat członkostwa w UE

Elity rządzące mówią o członkostwie Polski w Unii Europejskiej albo dobrze, albo wcale. Żadna poważna opozycja parlamentarna nie kwestionuje zasadności wejścia Polski do UE. Twarde liczby mówią jednak co innego.

Według danych Głównego Urzędu Statystycznego w latach 1995–2004 średnie wynagrodzenie w Polsce po uwzględnieniu inflacji (czyli realnie) wzrosło aż o 56 proc., podczas gdy w latach 2004–2013 zaledwie o 18 proc. Kiedy byliśmy poza Unią, polska gospodarka rozwijała się szybciej. W ciągu dziewięciu lat przed wstąpieniem do UE PKB Polski wzrósł o 46,2 proc., podczas gdy w ciągu dziewięciu lat członkostwa zwiększył się o 38,8 proc. Poza Unią także szybciej wzrastały eksport i import. W latach 1995–2004 wartość handlu zagranicznego po uwzględnieniu inflacji wzrosła o 130 proc. (eksportu o 112 proc.), a w latach 2004–2012 zaledwie o 58 proc. (eksportu o 63 proc.). Fałszywe jest więc twierdzenie euroentuzjastów, że dzięki akcesji do UE możemy więcej eksportować, skoro eksport wzrastał niemal dwa razy szybciej, gdy byliśmy poza Unią."
Zgłoś
eligurf 2014-04-24, 9:59 1
mcgregor6 napisał/a:

POLECAM TO PRZECZYTAĆ WSZYSTKIM EUROENTUZJASTOM KTÓRZY TWIERDZĄ, ŻE BEZ UNII POLSKA BYŁABY DRUGĄ RUMUNIĄ ALBO W OGÓLE BY NIE ISTNIAŁA.

"Przez dziewięć lat przed wstąpieniem do Unii Europejskiej Polska rozwijała się szybciej niż w ciągu dziewięciu lat członkostwa w UE

Elity rządzące mówią o członkostwie Polski w Unii Europejskiej albo dobrze, albo wcale. Żadna poważna opozycja parlamentarna nie kwestionuje zasadności wejścia Polski do UE. Twarde liczby mówią jednak co innego.

Według danych Głównego Urzędu Statystycznego w latach 1995–2004 średnie wynagrodzenie w Polsce po uwzględnieniu inflacji (czyli realnie) wzrosło aż o 56 proc., podczas gdy w latach 2004–2013 zaledwie o 18 proc. Kiedy byliśmy poza Unią, polska gospodarka rozwijała się szybciej. W ciągu dziewięciu lat przed wstąpieniem do UE PKB Polski wzrósł o 46,2 proc., podczas gdy w ciągu dziewięciu lat członkostwa zwiększył się o 38,8 proc. Poza Unią także szybciej wzrastały eksport i import. W latach 1995–2004 wartość handlu zagranicznego po uwzględnieniu inflacji wzrosła o 130 proc. (eksportu o 112 proc.), a w latach 2004–2012 zaledwie o 58 proc. (eksportu o 63 proc.). Fałszywe jest więc twierdzenie euroentuzjastów, że dzięki akcesji do UE możemy więcej eksportować, skoro eksport wzrastał niemal dwa razy szybciej, gdy byliśmy poza Unią."

No i co z tego. W latach 1995-2004 nie było światowego kryzysu, który to ma największy wpływ na rozwój krajów, eksport itp. Porównywać można rzeczy porównywalne i wyciągać prawdziwe wnioski, albo dowolne rzeczy i wyciągać potrzebne wnioski.

Imie_jego_44 napisał/a:

Ja sobie zapisuje kto tutaj chwali okupanta, jestem przerażony jak ich wielu.
Niech tylko RN albo KNP dojdzie do władzy to będziecie za to rozliczeni, to się niczym nie różni od kolaboracji z niemcami czy ruskimi w czasie wojny ZDRAJCY NARODU!!!
Wasz kres już bliski, jutro będzie nasze!

Nie strasz, nie strasz, bo się zesrasz.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-24, 11:58
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-24, 12:09
Imie_jego_44, Widzę że zdjąłeś kamuflarz
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-24, 18:35 1
Imie_jego_44 ma plecy, skoro mod usunał mój post z powodu że go obraziłem
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-24, 23:29
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-25, 11:23 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-25, 16:59
Zgłoś
petru23 2014-04-25, 22:51
obczajcie sobie kilka projektów typu wykluczenie cyfrowe czy inne 8.3. Zapewne niektórzy z Was klepią się przy kompie otrzymanym od gminy za darmo właśnie dzięki funduszom unijnym. Tak samo wyposażenie szkół w tablice interaktywnej (w większości podstawówek są). Z samych takich projektów miesięcznie wydaje się kilkadziesiąt mln zł miesięcznie. A tego typu działań jest kilkanaście jak nie kilkadzieąt.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-26, 9:48
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-01, 21:03
Weź człowieku posprawdzaj w raportach oficjalnych, w ministerstwach i w internetach ile my tej kasy tak "ciągniemy" od tej Uni całej, a ile jej tam wpompowujemy.... no dawaj! Powiedz mi za ile jest tak fajnie sprzedać polskę? Bo wg mnie to nie warto, bo bilans wcale nie jest taki super fajny. Może i dodatni (na razie), ale nie na tyle żeby sie dać okupować. Wylewać mleko i płacić KARY za łamanie przepisów unijnych - bo nie jesteśmy przystosowani. Walić kupe kasy na ochrone środowiska...co jak wiadomo jest jedną wielką ściemą. Więc mi nie mów że ta UE nam TYYYLEEEE dała Dała nam tyle, że kilku polaków (europosłów) jest teraz milionerami, czyt: z działalności w PE dorobili się spokojnie miliona, a może i dwóch czy trzech. Zauważ że UE to tylko większy sejm polski... następna instytucja na którą tym razem nie zrzucają się tylko Polacy, ale i inni obywatele europy. Ale dalej złodzieje.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem