Główna Poczekalnia (1) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:55
edek_kotek 2024-10-15, 11:46 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
SprytnySkurwiel 2024-10-15, 11:51 2
Palestyna już praktycznie nie istnieje.
Zgłoś
Jarazz 2024-10-15, 15:32 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2024-10-15, 15:38
Zgłoś
marr 2024-10-15, 15:49
I prawidłowo. Plasteliny i jude niech się wybiją też najlepiej tam u siebie, nie szkoda jednej i drugiej zarazy.
Zgłoś
metyoo 2024-10-15, 16:54 1
gdzieś wczoraj czytałem, że szwecja jest wzorem tolerancji
Zgłoś
Adenoid_Hynkel 2024-10-15, 19:04 1
Zgłoś
darnext123 2024-10-15, 21:28
Zgłoś
Sstoumer 2024-10-15, 22:00
Wola Ż__ów bo to co innego niż pieprzony islam

Szanuję
Zgłoś
hansuke 2024-10-15, 22:01
Zgłoś
krzylo 2024-10-16, 0:03
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-10-16, 0:19 2
Zgłoś
majeńka 2024-10-16, 0:43 1
TwójCzarnyPan napisał/a:

Dziwne, bo często jestem w Szwecji i widzę przeważnie białych, trochę kolorowych, ale jednak normalnych ludzi. I jeszcze nic mi się nie stało. Ale ja pewnie bywam w jakiejś innej Szwecji, nie tej z alternatywnego internetu.

Z tego co ja słyszę to raczej trzymają się razem: północ kraju jest zupełnie bezpieczna, w Sztokholmie nie ma tragedii, zaś Malmö jest dla cywilizacji stracone: policja boi się wjechać, itd. Ale to dane z drugiej/trzeciej ręki, bo sama w Szwecji nie byłam ze 20 lat.

I zdrowi psychicznie imigranci starają się odciąć od gangusów.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-10-16, 1:17
majeńka napisał/a:

Z tego co ja słyszę to raczej trzymają się razem: północ kraju jest zupełnie bezpieczna, w Sztokholmie nie ma tragedii, zaś Malmö jest dla cywilizacji stracone: policja boi się wjechać, itd. Ale to dane z drugiej/trzeciej ręki, bo sama w Szwecji nie byłam ze 20 lat.
I zdrowi psychicznie imigranci starają się odciąć od gangusów.

Na północy nic nie ma, oprócz rozrzuconych po lasach miasteczek, więc się nie liczy. Cywilizacja w Szwecji to trzy aglomeracje: Sztokholm, Göteborg i Malmö. W tym ostatnim też bywam i największą grupą imigrantów, na jaką trafiam są Polacy. Gangusów nie widziałem. Ale domyślam się, że jacyś są, jak wszędzie na świecie.
Zgłoś
majeńka 2024-10-16, 1:43
TwójCzarnyPan napisał/a:

i Malmö. W tym ostatnim też bywam i największą grupą imigrantów, na jaką trafiam są Polacy. Gangusów nie widziałem. Ale domyślam się, że jacyś są, jak wszędzie na świecie.

Trochę poczytałam, i wg. Wikipedii w Malmö jest 20-25% muzułmanów (skąd ta rozpiętość danych?), i są tam ciągle wielkie zamieszki.

O sytuacji tam opowiadał mi znajomy który mieszka w Sztokholmie (polak), ale to było parę lat temu.

A tu np. statystyki gw🤬tów na 100tyś mieszkańców, z Wikipedii (niestety legenda nie jest przetłumaczona):

Zwracam uwagę że skala pionowa jest wykładnicza; podział na pochodzenie jest taki jak można się domyślać.

Więcej dyskutować nie będę, bo nigdy tam nie byłam — ale jeśli z różnych źródeł słyszę diametralnie różne opisy, coś się tu nie zgadza.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem