Cytat:
W roku 1979 Krzysztof Kieślowski przeprowadził swojego rodzaju sondę społeczna. Pytania były niby banalne: kim jesteś? czego byś chciał? co jest dla ciebie najważniejsze? Wynikiem sody był ten krótki film dokumentalny. Kieślowski wybrał 44 osoby i ustawił je w porządku alfabetycznym. Każdemu poświęca tylko jedno ujęcie. Na ekranie pojawiają się kolejne gadające głowy a w prawym dolnym rogu podany jest rok urodzenia danego człowieka. Począwszy od niemowlaka, przez przedszkolaków, uczniów, studentów, ludzi dorosłych, aż po stuletnią staruszkę, obserwujemy jak się zmieniają pragnienia ludzi w różnym wieku i w różnej sytuacji życiowej.
Film w którym osoby w różnym wieku odpowiadają na te same pytania pokazuje jak zmieniają się nasze potrzeby z wiekiem. Polecam zwrócić uwagę na to jak kiedyś ludzie się wysławiali a jak teraz
ten w 1:30 jaki wygadany ..
Świetny film, szukałem go długi czas. Daje świetny obraz społeczeństwa i człowieka w ogóle. Duże piwo za upload.
Konto usunięte
2012-05-28, 18:29
Nie wiem czy kiedyś ludzie ładniej się wypowiadali, może obecnie ludzie wolą oglądać idiotów - dlatego takie wywiady się pokazuje.
Konto usunięte
2012-05-28, 18:40
Nie wzniecajcie ognia nienawiści pod tym filmem w stosunku do dzisiejszego społeczeństwa. Zastanówcie się nad nim, "piwami" wywindujcie na główną i zapamiętajcie.
od ok 10 minuty prawdopodobnie wszyscy już gryzą ziemię
podpis użytkownika
21 = 3 * 7
Konto usunięte
2012-05-28, 22:28
Te dzieci powojenne to jakieś takie bystrzejsze od dzisiejszych gimbusów. K🤬a, nie ma jak to ojciec złoi dupę, to się bachor nauczy!
Konto usunięte
2012-05-28, 22:35
Te dzieci mądrzejsze od niejednego dorosłego dzisiaj ... Zgłupiały?
Kiedyś skromność byłą cnotą
9:56 Jaki parowóz k🤬a.
podpis użytkownika
Nieczyste FTW
K🤬a kto robil napisy do tego? "chce malowac konie" a przetlumaczone ze chce malowac domy . Masakra
jak Oni pieknie sie wypowiadaja...
Konto usunięte
2012-05-28, 22:51
Nie wiedziałem, że koń to po angielsku house, przez tyle lat byłem w błędzie ^^
Ech świetne, inteligentne wywiady. Bardzo wciągające. I weź tu porównaj z matura to bzdura
Miałem nadzieje ze p🤬lnie bomba
Konto usunięte
2012-05-28, 23:00
Nie ma żadnego yyyyyyyyy noooooooo yyyyyyy, hehe, yyymmmmmm....eeeee. Tylko słowa. Tak, kontrast dzisiejszej telewizji i stylu wypowiedzi.