...trzeba zachować spokój. Szczególnie jadąc 332km/h Porsche 997 GT2 po niemieckiej autostradzie.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:20
W życiu bym nikomu na tyle nie zaufał, żeby jechać jako pasażer ponad 300 po drodze publicznej
Niski profil (bardzo niski) - jak walnie nie ciągnie na cmentarz. Co innego runflat w prezydenckiej limuzynie.
Im większe balony na feldze, tym skutki wystrzału gorsze. Ale najgorsze co można zrobić to chyba gw🤬townie zacząć hamować. Mi jebła tylna oponka przy 120 na zakręcie, to nawet prawie nie poczułem , bardzo lekko zarzuciło autem, na tyle, że nie trzeba było w sumie nic robić, oprócz delikatnego wyhamowania. Więc nie każdy wystrzał kończy się jak u prezydenta dupy
Cytat:
W życiu bym nikomu na tyle nie zaufał, żeby jechać jako pasażer ponad 300 po drodze publicznej
A mnie byś zaufał?
Po to właśnie jest indeks prędkości
Najczęściej spotykane są T i H - odpowiednio 190 i 210km/h
Najwyższym indeksem jest Y - do 300km/h
Radzę wziąć to pod uwagę przy kolejnym testowaniu "ile wyciągnie" na autostradzie
Warto też dodać, że indeks "słabnie" wraz z wiekiem opony. Tym samym wyciskanie powyżej 150-180 przy kilku (starszych niż 5-6 lat) lub kilkunastoletnich oponach może być materiałem z harda na tysiąc piw
Najczęściej spotykane są T i H - odpowiednio 190 i 210km/h
Najwyższym indeksem jest Y - do 300km/h
Radzę wziąć to pod uwagę przy kolejnym testowaniu "ile wyciągnie" na autostradzie
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie