Kiedy rolnicy zaczną płacić ZUS ?! Dlaczego wszyscy musimy się dokładać do ich emerytur ?! Dlaczego te wsioki nie płacą podatków tylko przy sprzedaży jeszcze im ten VAT się oddaje ? Co to ma być ? Komuna się już skończyła.
"po roku jak jedzie na święta do siebie" Z mojej budowy już pojechali i co? I witaj SZU front Doniecki. Ale się chłopaki musieli zdziwić.
Rolnicy robią jeden wielki błąd, nie tworząc tzw. Spółdzielni
To jest problem od 2005 roku, nie chcą tego robić. Ci co to zrobili są znacznie mocniejsi na rynku i mogą dyktować warunki
W 1996 roku kiedy służyłem w wojsku to pod jednostkę autami podjeżdżali jedynie trepy i synowie rolników. Przy czym ci drudzy mieli o wiele lepsze auta niż trepy.
Kiedy jakieś 10 lat temu była powódź to w firmie w której pracowałem doszli do wniosku że powodzianie powinni już rozumieć potrzebę ubezpieczeń i pracownicy mojej firmy pojechali w rejon powodzi rozmawiać o ubezpieczeniach. Było mniej więcej pół roku do roku po powodzi więc był to czas by zacząć poruszać tą kwestię.
Rolnicy prawie ich widłami zatłukli ponieważ to państwo ma zapłacić za ich straty a nie rolnik za ubezpieczenie.
I szczerze?
Nie mam nic do rolników ale są przyjęcia do Biedronki na kasę... Zapraszam.
Ja płacę samego czynszu 1400 zł. Ile kosztuje podatek gruntowy od domu na wsi? Ile wynosi KRUS?
Zapraszamy do miasta. Po roku docenią to jak żyją.
A ile wynosi emerytura rolnicza? A jak wyglądają rolnicy w wieku emerytalnym, tak jak miastowi? Autem pod jednostkę podjeżdżali nieliczni, bo tzw bauerów na wsiach jest garstka. To ci, których stać na tony trucizn w ramach środków ochrony roślin, to ci, których zboże w okresie wzrostu jest zieleńsze od nadmiaru azotu, to ci co pryskają glifosatem rzepak i zboża przed zbiorami itp. Nie rzucaj komunałów, a jeżeli chcesz się wypowiedzieć w tym temacie to idź na 2 dni do pracy w rolnictwie, zobaczysz jakie to "łatwe"
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie