📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:09

Rolnicy... 90% z nich to sprzedajne kurtyzany. Poszli za tym debilem i ich wydymał bez mydła. Kto da więcej dopłaty temu będą robić laskę.
miotaczkiszonki napisał/a:
Akurat obsługuje kilka spółek rolniczych ( od 500 do 5 tys ha) i wszyscy twierdzą to samo - Unia daje tyle, że mogliby nie robić nic cały rok.
Spółki, które obsługujesz to mała skala rolnictwa w Polsce, które znowu zaczęło się rozdrabniać. Obawiam się, że nie masz pojęcia o mniejszych rolnikach i ich problemach
Kondzio1920 napisał/a:
Rolnicy... 90% z nich to sprzedajne kurtyzany. Poszli za tym debilem i ich wydymał bez mydła. Kto da więcej dopłaty temu będą robić laskę.
Wszystko jest w traktacie akcesyjnym, dopłaty też. Jeżeli masz na myśli debila Kaczora to słusznie, bo chłopy powinny Jurgiela na gałęzi powiesić, choć sam Kaczor tak pomógł rolnictwu jak Ziemianie stworzeniu świata
Bul_od_bytu napisał/a:
Dareczku, widzę, że czytanie sprawia ci trudność lub dyskomfort więc spieszę z wyjaśnieniem.
O dzierżawie ziemi z ARiMR za czapkę gruszek to zwykły rolnik może pomarzyć. To konfitury dla PSL i spółki, która pasożytuje tam od dekad. Nie miałem na myśli prawdziwych rolników tylko tych co "ziemię mają w kwiatkach na parapecie" i doją hajs z dotacji dzięki układom.
Życie rolników to na ogół od kredytu do kredytu i wieczna loteria jaki będzie nadchodzący rok.
Oj, widzisz, jak pisałem - siedzę w branży od ponad 20 lat i nie ma już PSL w KOWR-ze, bo pewnie to masz na myśli? Od 8 lat jest tylko i wyłącznie PiS, po burakach z PSL nie zostało nic. Owszem to zmieni się niebawem i wszystko wskazuje na to, że buraki dojdą znów do władz Agencji i KOWR. Czytanie nie sprawia mi trudności, po prostu nie masz o tym pojęcia, bo nie ma dzierżaw za czapkę gruszek dla nikogo. Nawet dla pisowczyków. Jeżeli już to są tylko niejasne przetargi i piśdzielce mają w tym obecnie przewagę. Napisz coś więcej o doniczce na parapecie i dojeniu hajsu, bo znam bardzo dobrze temat i jestem ciekaw co masz na myśli
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie