I ch*j POZDRAWIAM takich normalnych kierowców

Szczerze wszystko zależy od kierowcy TIR'a, dzisiaj byłem świadkiem jak jeden do drugiego na CB zawołał żeby drugił lekko zjechał na bok to go wyprzedzi. No kur** byłem w szoku, trwało to biorąc pod uwagę gabaryty krótko, a przy okazji potem osobówki mogły wyprzedzić i można było sobie spokojnie jechać dalej
![]()
I ch*j POZDRAWIAM takich normalnych kierowców![]()
A ich zdania zaczynały się od słowa bladź...

niech jeden ma kaganiec na 94 a drugi na 98 to macie 4 km na 1 godzine co po 4 godzinach daje juz 16 km dalej ,,,
Czyli jakieś 10 minut szybciej. Więcej czasu janusze z tirów poświęcają na wybór sosów do hotdoga.
To co wkleiłeś znaczy dokładnie to, co napisałem powyżej, czyli że nie wolno się komuś wpieprzać pod koła przy zmianie pasa i trzeba to sygnalizować. Ale jeżeli widzimy w lusterku, że pas jest wolny na jakimś rozsądnym odcinku, to poprostu wjeżdżamy...a to, że osoba nim jadąca za nami porusza się z prędkością dwu lub trzykrotnie większą od nas to już nie jest w żadnym przypadku nasz problem, bo jadący za nami ma obowiązek patrzeć do przodu, przewidywać i zachowywać bezpieczny odstęp...i tyle.
Prawo o ruchu drogowym
Art. 2., 23) ustąpienie pierwszeństwa – powstrzymanie się od ruchu, jeżeli ruch mógłby zmusić innego kierującego do zmiany kierunku lub pasa ruchu albo istotnej zmiany prędkości, a pieszego – do zatrzymania się, zwolnienia lub przyspieszenia kroku;
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie