👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Heil Lidla ! Gdyby Adolf w Lidlu kupował to Heil Lidla by salutował. Żegnam ten sklep i Heil Lidla bo ich natrętna.reklama już mi zbrzydła.
A bojkot konsumencki to nic złego z powodu nadmiaru syfu reklamowego!
PS. Dla naprawdę ogarniętych ludzi. Sprawdźcie sobie na OpenStreetMap dane na temat ZUSu w moim mieście po prostu kliknijcie na budynek prawym przyciskiem myszy aby wyświetlić dane obiektu na mapie. Nagrodą jest film. Jak najbardziej nadający się na ten portal.
Skoro liczne pasożytnicze biurwy grające w godzinach pracy w pasjansa nie potrafiły dodać ZUSu do mapy to ktoś zrobił to za nich.
A bojkot konsumencki to nic złego z powodu nadmiaru syfu reklamowego!
PS. Dla naprawdę ogarniętych ludzi. Sprawdźcie sobie na OpenStreetMap dane na temat ZUSu w moim mieście po prostu kliknijcie na budynek prawym przyciskiem myszy aby wyświetlić dane obiektu na mapie. Nagrodą jest film. Jak najbardziej nadający się na ten portal.
Skoro liczne pasożytnicze biurwy grające w godzinach pracy w pasjansa nie potrafiły dodać ZUSu do mapy to ktoś zrobił to za nich.
Polecam ten film "on wrócił" .
Puenta jest idealna.
Tak tak...
Ten film trzeba zrozumieć. To podstawa.
Puenta jest idealna.
Tak tak...
Ten film trzeba zrozumieć. To podstawa.
Pralpunkt napisał/a:
Gdyby wrócił to w Polsce by dostał kulke w łeb...
Ciekawe bo mamy swojego dyktatora i jakoś nikt do niego nie strzela.
Nie chcę cytować PrawdaJestJedna, by nie zaśmiecać ekranu. Bardzo dobrze żeś napisał. Nawet nie chcę wiedzieć, co ten człowiek miał w bani. Wydawało mu się, że jest Mesjaszem, zbawcą narodu, który poprowadzi tysiącletnią Rzeszę ku zwycięstwu i panowania nad światem i niższymi rasami. Szeroko pojęta głowa państwa, jak fuhrer, prezydent, premier nie powinien się brać za rządzenie, czy prowadzenie wojny. Funkcją takiej osoby jest ukierunkowywanie polityki, a za prowadzenie jej, czy prowadzenie wojny odpowiedzialni powinni być w teorii kompetentni do tego luzie, a zadaniem głowy państwa powinno być przekonanie ludzi do swojej polityki, co Hitlerowi przed wojną wychodziło wręcz wzorowo. Pompatyczne wiece, przemówienia, to było to. Natomiast wojnę trzeba było zostawić feldmarszałkom, czy generałom, a nie prowadzić wojny samemu, czy przez przydupasów, jak Goering. Gdyby Hitler słuchał swoich generałów, którzy naprawdę mieli głowy na karku (przynajmniej w większości), dzisiaj nie mówilibyśmy po Polsku, a Europa i rozkład sił politycznych wyglądałby zupełnie inaczej. Hitler był tak oderwany od rzeczywistości, że od 1943 roku alianci nie próbowali przeprowadzać zamachów na niego. Wcześniej Brytyjczycy chcieli zgładzić go za pomocą snajpera, czy pojawił się tak szalony pomysł, jak.... dodawanie mu estrogenów do jedzenia. Widząc później, co on robi, zaniechano tych pomysłów bojąc się, że stery Niemiec przejmie bardziej kompetentna osoba od niego. Poza tym Ukraińcy czy Białorusini chcieli dołączyć do Wehrmachtu, bo witali oni Niemców jak wyzwolicieli. Ci zamiast wykorzystać potencjał ludzki, wysłali ich na obóz i palili wsie oraz maista.
Pralpunkt napisał/a:
Gdyby wrócił to w Polsce by dostał kulke w łeb...
Tusk by nie POzwolił.
T
Właściwie sama już kolejność wyboru ataku na ZSRR, zamiast na Anglię lub Turcję (którą też miał w planach, mimo że dostarczali mu dużo surowców), była jakimś nieporozumieniem.
Gdyby pierwszy nie zaatakował ZSRR to wujaszek Stalin zrobiłby to za niego w przeciągu paru miesięcy. Rosjanie szykowali się do ofensywy na III Rzeszę dlatego w pierwszych tygodniach Barbarossy Niemcy osiągali tak gigantyczne sukcesy.Ruscy po prostu nie byli przygotowani do defensywy tylko do ofensywy. Pozdrawiam
Gdyby pierwszy nie zaatakował ZSRR to wujaszek Stalin zrobiłby to za niego w przeciągu paru miesięcy. Rosjanie szykowali się do ofensywy na III Rzeszę dlatego w pierwszych tygodniach Barbarossy Niemcy osiągali tak gigantyczne sukcesy.Ruscy po prostu nie byli przygotowani do defensywy tylko do ofensywy. Pozdrawiam
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie