Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Świetny według mnie komiks obrazujący gender Ocenę tego pozostawiam wam PS. Nie popieram homogówna, ale tu jest odniesienie do czegoś więcej także

jak było to wyj🤬
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Gonczor 2014-01-08, 0:39 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 0:40
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
arbi13 2014-01-08, 0:41
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 0:44 2
W Polsce najlepsza opcja bylaby wizja Rothbarda, ograniczajaca biurokracje i wplyw rzadu do minimum, dajac wieksze prawa lokalnym spolecznoscia.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 0:44
oho, znowu internet fight milosnicy wolnego rynku wszystko zwalajacy na socjalizm, nawet jak ten wolny rynek ruchnie ich wkrotce w dupe to i tak beda mysleli ze to przez socjalizm wkoncu kapitalizm jest taki idealny i wogole wspanialy.
przynajmniej w ksiazkach i broszurkach sie wszystko zgadza:)
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 0:45
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 0:50 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 0:56 4
Zgłoś
Gonczor 2014-01-08, 0:58 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 0:59 1
do tych szalejących korwinistów, którzy licznie się tu produkują, mam jedno zasadnicze pytanie: zastanawialiście się kiedyś dlaczego po PRLu Korwin chciał "zlikwidować socjalizm, a zostawić zamordyzm"?
Jeśli nie, to już śpieszę z wyjaśnieniem: podstawową zasadą wolnego rynku jest fakt, że głównym motorem napędowym wszystkich działań jest zysk jednostki, a nie dobro ogółu. Dziś właśnie to obserwujemy - wielkie firmy lansują styl zycia gardzący tradycyjnymi wartościami, po to żeby zwiększyć sprzedaż, napędzić konsumpcję. W kapitaliźmie potrzebny jest ktoś stojący na straży wartości, żebyśmy nie utopili się w swoim konsumpcjoniźmie. I tę sytuację bardzo fajnie opisuje obrazek z tematu.
PS. Osobiście nie wiem już czy jestem za wolnym rynkiem i zamordyzmem, czy komunizmem i wolnością osobistą. Można powiedzieć, że przechodzę kryzys poglądów. Ale to chyba daje mi obiektywne spojrzenie.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 1:02
H1ghlander napisał/a:

Ja pokuszę sie o stwierdzenie, że wszystkie te doktryny np. 'kapitalizm', 'komuna' są dość utopijne, a traktowałbym jako skróty myślowe i generalizując.

Ja bym powiedział nawet, że wszystkie "IZMY" cierpią na to samo.

H1ghlander napisał/a:

Pokusiłbym się też, że żadna władza na tym świecie nie ma w interesie 'by swoim poddanym zrobić dobrze'...

Tym bardziej sektor prywatny.

Państwo ma spełniać zapewniać to - co z punktu widzenia państwa/społeczeństwa "optymalniej" jest zapewnić na zasadzie finansowania z podatków.
Zgłoś
Gonczor 2014-01-08, 1:04 3
Zgłoś
itemeczek 2014-01-08, 1:08 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 1:08
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 1:09
Gonczor napisał/a:

Samozaoranie.

ROTFL... nie wiedzialem, ze sadistic to takie poważne forum do prowadzenia takich dyskusji, raczej nie zamierzam, moge rzucac frywolne mysli.
Czytaj ze zrozumieniem. Na luzie pisze o graniu w cywilizacje, pozniej o dyktaturze. A Ty bierzesz to na poważnie...

I tak, czasem inny system sprawdza się w danym momencie. Polacy potrzebują lat świetlnych by zmienić swoje myślenie. I mieć dobrego, sprawiedliwego władcę, który by zapoczątkował zmianę myślenia byłoby dla nas zbawienne. Oczywiscie musiałby niektórych trzymać w ryzach.

Nasze przywary, pochwała dla kombinatorstwa, ukraść złodziejowi to duma, zazdrość, zawiść, kolesiostwo... mnóstwo grzechów.

Podam klarowny przykład. Tak, uważam, że dyktatura, na chwilę obecną w w wielu krajach muzułmańskich sprawdza się najlepiej.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem