Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Świetny według mnie komiks obrazujący gender Ocenę tego pozostawiam wam PS. Nie popieram homogówna, ale tu jest odniesienie do czegoś więcej także

jak było to wyj🤬
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Gonczor 2014-01-08, 1:12
Pisanie bardziej/mniej na poważnie nie zwalnia z używania logiki.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 1:22 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 1:24
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 1:29
Gonczor napisał/a:

Proste pytanie-czy uważasz, że wolno rządzić drugim człowiekiem/zmuszać go do pewnych postaw? Jeśli nie, jesli uważasz, że każdy powinien sam decydować, co jest dla niego dobre, to jesteś libertarianinem. Przy czym zastrzegam, że to nie musi się wiązać ze szkołą ekonomii, jaką większość z nas reprezentuje. Możesz nawet chcieć założyć komunę, żyć w społeczeństwie socjalistycznym, jeśli uznasz, że będzie to dla Ciebie lepsze. Jeden warunek-nie możesz zmuszać innych do tego samego. To, ze ja lubię kapitalizm nie znaczy,że nie pozwoliłbym komuś stworzyć czegoś takiego. Po prostu nie podoba mi się to, że sie mnie zmusza do czegokolwiek.

Uważam, że każdy powinien decydować o sobie - niemniej jednak
każdy "IZM" (socjalizm, kapitalizm, rasizm, libertarianizm, klerykalizm,...) jest obarczony tym samym błędem i trzeba brać na to poprawkę - że nie dostarcza on wszystkich możliwych odpowiedzi.

Może i fajnie by było - jakby wszystko było proste - ale nie jest.
Zgłoś
Thanatophiliac 2014-01-08, 1:41 1
Bzdura z kapitalizmem to raz, ale obczajcie, gremlin na dole po prawej ma swastykę miniaturową na krawacie. Idiota autor utożsamia kapitalizm z narodowym socjalizmem, a trzeba być dobrym deklem żeby nie wiedzieć, że narodowy 'socjalizm' to lewicowy wynalazek hehe. Idiotyzm miesiąca
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 1:41 8
Pytanie do obrońców socjalizmu- ile % pensji oddajecie państwu?
-
-
-
-
84%
Czy gdyby z podatków utrzymywać tylko wojsko i prezydenta(minimum ale za to każdy może mu coś przelać jak dobrze prawi), pobierać na to 10% a pozostałe pieniążki by dostawały to jeden rodzic nie utrzymałby rodziny? Z każdego tysiaka jesteśmy r🤬ani na 860zł(dla gimbow, matematyka trudna rzecz).
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 2:00 1
To oznacza, że gówno uważasz, albo jesteś sprytnym trollem. Typ myślenia - państwowe - lepsze jest o kant dupy obić. A niby dlaczego tak jest? Tylko dlatego, że posiadają coś urzędnicy (bezkarni), którzy nie muszą niczego się obawiać? Z drogami - autostrady w USA były i są prywatne:
tvp.info/informacje/technologie/arcyszybka-autostrada-w-usa/8898913
co ciekawe, dlaczego Ameryka doszła do tak wielu rzeczy i stała się mocarstwem świata? Kult Ameryki nie wziął się znikąd. Dowodzą wręcz książkowo, że im mniejsza ingerencja państwa, tym lepiej się społeczeństwo rozwija. Wraz z nowymi regulacjami, mającymi "poprawić" jakość usług, bezpieczeństwo, czy co tam jeszcze - widać jak wujek Sam tonie w długach. Kto do tego doprowadził? Oczywiście, nieomylne i wspaniałe państwo. Cudzych pieniędzy nikt nie szanuje, dlatego nie mam zamiaru ich dawać obcemu prykowi za biurkiem, który ma wszystkich w dupie, bo dostaje stały etat niezależnie od osiągnięć. Tyle w temacie.

A i co za debil mówił - cel uświęca środki?
Ostatnio ktoś tak mówił podobnie... ale nie zrozumiałem wszystkiego, bo było po niemiecku (było też ruskie tłumaczenie, ale ja pa ruski niet)
Zgłoś
Gonczor 2014-01-08, 2:13 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 2:32 2
Suma podatków, składek i składaków.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 7:20
Zgłoś
romozomo 2014-01-08, 9:22
Ktoś miał w dzieciństwie Cyrk w domu.
Zgłoś
Cyrk 2014-01-08, 15:25
@romozomo:
Zgłoś
romozomo 2014-01-08, 15:36
@Cyrk - nie przejmuj się tak bo opuchniesz i lewaki będą się z Ciebie śmiać.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-08, 16:19
Zgłoś
MateuszMmz 2014-01-08, 17:11
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem