👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dosłownie kretyni, przy trawersie krzyżowej widać zawiesia łańcuchowe następnie do łańcuchowych podczepione zostały pasowe aby za pewne nie uszkodzić napędu i gąsienic. Gdyby użyliby tylko zawiesi łańcuchowych (tylko w miejscu styku z gąsienicami zastosowali rękawy skórzane lub też z innego grubego tworzywa), dodatkowo zabezpieczyli łańcuchy poprzez ograniczniki montowane mechaniczne do gąsienic przed ich przesuwem nic by takiego nie miało miejsca. Cóż, myślenie czasem boli - oczywiście nie aprobuję takiej samowolki jak podczepianie koparek czy innego sprzętu do dźwignic.
Sądząc po opóźnieniu z jakim jebnęła o dno, to kopara przeleciała jakieś 30 metrów. A wystarczyło dać dodatkowy pas lub łańcuch pod ramię z łyżką, żeby uniemożliwić przechylenie .
wertuqq napisał/a:
Sądząc po opóźnieniu z jakim jebnęła o dno, to kopara przeleciała jakieś 30 metrów.
obstawiałabym co najmniej 2 x tyle...
przecież to było do przewidzenia ze tylko przednie 2 łańcuchy trzymają ... powinni na ramie dać dodatkowy .. ehhh czy tylko mój rocznik jeszcze myślał? 1985
Chyba nie wiedzieli że maszyny budowlane mają miejsca do zaczepiania zawiesi

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie