👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:27

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Jak to jest ? Każdy o tym wie, każdy krzyczy jak to trzeba coś zmienić ale nikt się nie rusza i dalej dajemy się dymać w dupę ??

Bill Hicks i George Carlin to byli mistrzowie. Polecam obejrzeć więcej filmików z ich udziałem na YT, wiele jest w wersji z PL napisami. A my z kolei mamy Majewskiego i Wojewódzkiego...

Dla Georga Carlina zawsze piwo. Jeszcze nie obejrzałem, a postawiłem.
On wiedział co się naprawdę na świecie dzieje. Co więcej - nie bał się o tym mówić.
On wiedział co się naprawdę na świecie dzieje. Co więcej - nie bał się o tym mówić.
Jak już jesteśmy przy takiej tematyce, to ja dla odmiany polecam poczytać książkę Songa Hongbinga "Wojna o pieniądz. Prawdziwe źródła kryzysów finansowych".

Mniej ortografów w napisach i też by było okej
P
Dobrze gada piwko leci!

Dobrze gada piwko leci!

ticorr napisał/a:
poza tym Chile za Pinocheta pokazało, niedawno zresztą Islandia też, że system można zrestartować od zera przy minimalnych kosztach - kwestia tylko zastosowania odpowiednich narzędzi i nawet największe siły tego świata gówno zrobią, bo papier to tylko papier, a kto umarł ten nie żyje...
ticorr zastanów się wpierw nim coś napiszesz..
Chile za Pinocheta pokazało? co pokazało?
Pinochet sprzedał swój kraj zagranicznym inwestorom czyt. korporacjom które zalały rynek tanimi dobrami. W roku 1974 inflacja wynosiła tam 375%!!!! najwyższy poziom inflacji na świecie!!
Te twoje "minimalne koszta i odpowiednie narzędzia" - BRAWO!
Podczas zmian przeprowadzanych w Chile w duchu szkoły chicagowskiej i eksperymentów Friedmana, którymi Pinochet był zachwycony, torturowano, mordowano, doprowadzono do nędzy setki tysięcy ludzi, dokonano tam ludobójstwa! nie z powodu religii czy koloru skóry, ale z przekonań politycznych i nie ważne ile miało się lat 14-70+ nie jesteś z nami jesteś przeciwko.
Ciekawe kiedy ten kraj wyjdzie z szoku który został im zaserwowany przez ludzką głupotę.

nawet jeśli, was to nie dotyczy, martwcie się o rodziny, przyjaciół, drugiego człowieka, bo nie wiecie dokąd zmierzacie a jesteście coraz bliżej,
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie