Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Gierek w Afryce
vanqisher • 2012-11-25, 17:48
Afryka. Czasy PRL. W mniejsza jakich okolicznościach do niewoli plemienia ludożerców trafili prezydent USA – (R. R)eagan, sekretarz KPZR – (L. B)reżniew oraz sekretarz KC PZPR – (E. G)ierek. Zaprowadzono ich do (W)odza, który miał zadecydować o ich dalszym losie.
W: Kim jesteś? Pyta wódz pierwszego
R.R.: Jestem prezydentem Stanów Zjednoczonych Ameryki. Żądam abyście mnie natychmiast uwolnili
W: USA powiadasz… To tam gdzie biją murzynów… Do kotła
W: A Ty kim jesteś? Pyta następnego
L.B.: Jestem sekretarzem głównym radzieckiej partii KPZR. Pożałujecie, jeśli stanie mi się jakakolwiek krzywda
W: Ruscy? Hmm… To komuna i te sprawy… Do kotła
W: A Ty ostatni skąd jesteś?
E.G.: A ja jestem z Polski, odpowiada
W: Polska? To Wy tam nie macie mięsa tak?
E.G.: No tak, różnie z tym bywa
W: Dobra, siadaj, zaraz będziesz jadł
Zgłoś
Admix 2012-11-25, 17:51
Jak to k🤬a nie ma mięsa w Polsce?
Zgłoś
Swirussss 2012-11-25, 17:52
Admix - czasy PRL

podpis użytkownika

Och, jakąż zagadką jest człowiek! (...) I właśnie dlatego pewien myślący jegomość powiedział, że lepiej go j🤬 niż usiłować zrozumieć.
Zgłoś
Admix 2012-11-25, 17:58
no tak, małe przeoczenie. dzięki
Zgłoś
Eftar 2012-11-25, 22:57
Całkiem, całkiem. Nie znałem.
Zgłoś
nurgle 2012-11-25, 23:50
@AbesM wygooglował PRL i teraz przeoczenie
Zgłoś
camperboy 2012-11-25, 23:51
W PRL-u było mięso. Było dla tych co umieli kombinować, mieli wtyki, rodzinę na wsi albo zajmowali odpowiednie stanowiska.

Więc nie p🤬lić mi tu, że nie było miesa. Było wszystko tylko dla wybranych. Jak miałeś kasę albo znajomości to nawet Mercedesa mogłeś mieć i Adidasy...
Zgłoś
nitrox89 2012-11-26, 7:39
FAKE... W Afryce nikt nie słyszał o Polsce
Zgłoś
Draiks 2012-11-26, 9:44
Czasy PRLu w Afryce?
Zgłoś
r................0 2012-11-26, 9:56
@up Ja tam kawał zrozumiałem, a to że może nielogiczny to już pominąłem.
Zgłoś
G................z 2012-11-26, 11:56
Znam lepsze:

Idzie sobie tata ludozerca i syn ludozerca syn sie pyta co bedziemy dzisiaj jedli na to ojciec zobaczysz przeszli kawalek dalej syn patrzy a tam cmentarz mowi do ojca tato ale to jest cmentarz a ojciec odpowiada tak cmentarz bo dzisiaj na obiad konserwa
Zgłoś
leonsjo4 2012-11-27, 0:16
az szok ze to nie bongman...
Zgłoś
eligurf 2012-11-27, 12:28
@nitrox89
Akurat mnóstwo Murzynów studiowało w Polsce i potem wracając zajmowali znaczące stanowiska w rządach itp. (w afrykańskich krajach pod wpływem ZSRR). Tak że o Polsce w Afryce w czasach PRL wiedziano więcej niż możesz sobie to wyobrazić.

Niektórzy narzekają na brak mięsa w PRL-u, jakby teraz było. Dalej jeśli chce się zjeść mięso, a nie przedmiot mięsopodobny z soją i innymi gównami, trzeba załatwić świnkę u krewnych na wsi. A szynkę za 60 zł za kilogram to je mniej osób niż jadło na kartki w Polsce Ludowej.

podpis użytkownika

Człowiek z wolną wolą może robić wszystko, człowiek wolny więcej.
Zgłoś