Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Wina ustawodawcy który włączył u sprawnych innaczej nieśmiertelność na pasach. Kiedyś gdzieś czytałem, że odkąd przepis wszedł w życie liczba potrąceń na pasach wzrosła.
Wzrost potrąceń był do przewidzenia. Tylko że nigdzie nie podają takich statystyk.
Dla mnie zawsze jest wina piździelca który wbija na przejście bo mu w tv powiedzieli że ma pierwszeństwo. Prawnie raczej wina kierowcy autobusu, niestety.
widać, że nie masz prawa jazdy, bo przepis mówiący o tym, ze jak skręcasz pojazdem w nową uliczkę w prawo to masz obowiązek przepuścić pieszego istnieje od kilkudziesięciu lat.
Dla mnie zawsze jest wina piździelca który wbija na przejście bo mu w tv powiedzieli że ma pierwszeństwo. Prawnie raczej wina kierowcy autobusu, niestety.
No i popisałeś się niesamowitym doborem głupoty. Odebrać odpadowi prawko.
Art. 26. [Obowiązki kierującego pojazdem wobec pieszych]
1.
Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejścia dla pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność, zmniejszyć prędkość tak, aby nie narazić na niebezpieczeństwo pieszego znajdującego się na tym przejściu albo na nie wchodzącego i ustąpić pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na tym przejściu albo wchodzącemu na to przejście, z zastrzeżeniem ust. 1a.
2.
Kierujący pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pieszemu przechodzącemu na skrzyżowaniu przez jezdnię drogi, na którą wjeżdża.
No to więcej przepisow:
Art. 26. [Obowiązki kierującego pojazdem wobec pieszych]
1.
Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejścia dla pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność, zmniejszyć prędkość tak, aby nie narazić na niebezpieczeństwo pieszego znajdującego się na tym przejściu albo na nie wchodzącego i ustąpić pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na tym przejściu albo wchodzącemu na to przejście, z zastrzeżeniem ust. 1a.
2.
Kierujący pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pieszemu przechodzącemu na skrzyżowaniu przez jezdnię drogi, na którą wjeżdża.
To nie zmienia faktu, że na załączonym filmie pieszy nie zachował należytej ostrożności nie zatrzymał się przed przejściem tylko wtargnął na nie nie upewniając się że można bezpiecznie przejść

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie