Cytat:
Grosiki ze studni wyciągał magnesem. Pomysłowy Dobromir objawił się w Głuchołazach. 34-letni mężczyzna wyciągał monety, które do zabytkowej studni wrzucają turyści. Nietypową sytuację zarejestrowały kamery monitoringu w Głuchołazach. - Pan był bardzo pomysłowy - opowiada Tomasz Dziedziński, komendant straży miejskiej w Głuchołazach. - Był przygotowany. Miał odpowiedniej długości sznurek do którego przywiązał na końcu głośnik. W ten sposób ściągał monety znajdujące się w studni.
Udało mu się wybrać niewiele, bowiem magnesu trzymają się grosze i to te wyprodukowane w minionym roku, które zawierają stal. Mężczyznę zatrzymała policja. Zostanie ukarany mandatem karnym w wysokości 50-ciu złotych.
źródło:głuchołazyonline
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2015-09-15, 23:24
debil

no poprostu k🤬a debil
konto usunięte
2015-09-15, 23:26
Zastanawia mnie czy na takie coś jest paragraf lub coś w tym stylu. Jako kradzież to się zalicza? Może ktoś coś wie?
Te 50zł to by z tych grosików może do emerytury uzbierał
To zaoszczędził sobie chłop. Jednak bardziej istotne jest dla mnie to, że pieniądze są tak bardzo c🤬ja warte i nie reprezentują żadnej wartości, że produkuje się je ze stali?
@LaChupacabra Dokładnie. Moneta sama w sobie jest c🤬ja warta i może być nawet z gówna i błota, byle miała pokrycie w papierach wartościowych (czy jakoś tak, nie jestem ekspertem).
konto usunięte
2015-09-16, 0:53
wyprodukowanie jednego grosza to koszt coś około 1,4 grosza. Dlatego kiedyś było głośno o ludziach którzy przetapiali grosze. I z tego też powodu chciano zlikwidować poczciwe miedziaki jakiś czas temu.
konto usunięte
2015-09-16, 4:34
A za co go ukarali? Co on k🤬a komu przeszkadzał? Że niby okradł studnię? To w niej zbierano pieniądze na sierociniec czy co? K🤬a mać, co za z🤬by bezmózgie...
@up każdy powód żeby dać mandat jest dobry
Może to zaskoczy co poniektórych, ale między innymi monety jedno groszowe, są bite dla nas przez Royal Mint (brytyjska mennica królewska). Bo tak wychodzi taniej, aniżeli mieli by bić grosiki w polsce.
konto usunięte
2015-09-16, 10:30
Mission Impossieble 6
kraj polakowi złodziejem
konto usunięte
2015-09-16, 15:22
dlatego k🤬a monety nie są magnetyczne.bo jakby były to ino kupuję magnes neodymowy dużej mocy,linkę i robię hajs za darmo.fontanny na całym świecie przejeła by mafia
K🤬a chłopina miał pomysł na small biznes to nie dadzą zarobić. Pewnie podatku nie płacił i dlatego się doj🤬i.
Idiotą jest nie dlatego że grosze ze studni wyławiał , tylko dlatego że mandat zgodził się przyjąć .
Zamiast walczyć w sadzie o bezzasadność i nieproporcjonalność kary w stosunku do swojego zachowania.
Zamiast upomnienia wlepili mu 50zł kary za tak smieszny i niegroźny czyn
Chyba tylko po to aby psi budżet podreperować i poprawić statystyki .
Mógł przecież próbować wyłowić kluczyk który mu tam nieszczęśliwie wpadł a wyłowione grosze i tak miał zamiar zanieść do biura rzeczy znalezionych .
Poza tym czyścił studnie debil jeden .
Ciekaw jestem czy policja już niedługo okaże się odwagą aby karać hordy ciapanych agresorów za o wiele cięższe występki