👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:07
🔥
Tornada w USA
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Widzicie drodzy koledzy i koleżanki. Ja tam lubię czarny humor. Tylko, że. To nie jest śmieszne jako takie. A na siłę udawać, że jest. To też się tak nie da.

Ludzie od dziecka niesłyszący nie myślą tak jak my. Ponieważ nie znają słów nie posiadają dialogów wewnętrznych, co ciekawe do radzenia sobie w życiu używają wyobrazni i technik projekcyjnych. ZA to ich IQ nie różni się od ludzi zdrowych (testy IQ oparte na umiejętności wizualizacji). Tak piszę jako ciekawostka ^^ by ludzie wynieśli coś z tematu a nie tylko z idiotycznym uśmiechem na ryju poszydzili.

@up I musiałeś taką fajną podśmiec🤬jkę sp🤬olić pisząc coś mądrego?

Maupajoke napisał/a:
Tak na serio nie bez powodu po angielsku głuchy to dumb.
Głuchy to deaf, ale miło że chciałeś się podzielić jakimiś spostrzeżeniami.
@papusiek111 do tego wszystkiego głusi od urodzenia mają bardzo ciężko nauczyć się czytać. Oni ni c🤬ja nie wiedzą jak ma brzmieć to słowo. Dla nich literki to są jakieś graficzne rysunki.
Tak w ogóle to jestem ciekawy o ile trudniej czytać ma Polskie głuche dziecko od np głuchego dziecka w kraju Anglojęzycznym.
Bycie głuchym od urodzenia jest chyba dużo gorsze od bycia ślepym.
Tak w ogóle to jestem ciekawy o ile trudniej czytać ma Polskie głuche dziecko od np głuchego dziecka w kraju Anglojęzycznym.
Bycie głuchym od urodzenia jest chyba dużo gorsze od bycia ślepym.
phibrizzio napisał/a:
Głuchy to deaf, ale miło że chciałeś się podzielić jakimiś spostrzeżeniami.
Dumb też znaczy głuchy.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie