Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:48
Głupota Kleru
konto usunięte • 2012-11-24, 17:09
Głupota kleru sięgnęła szczytu. Chciałby dożyć czasów kiedy ta zakłamana instytucja przestanie istnieć.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Cossmos 2012-11-24, 20:12 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Zizu Ziomek 2012-11-24, 20:18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Ranger 2012-11-24, 20:32 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-24, 20:57
Zgłoś
bloodwar 2012-11-24, 20:58
neva napisał/a:

@bloodwar - z prostego powodu nie przytoczyłem. Czegoś takiego nie ma. Niestety prawo nie przewiduje możliwości rozsypywania prochów, więc sądy odwołują się do istniejącej ustawy określającą sposób pochówku i na tej podstawie zasądzają odpowiednie "kary". Tutaj nie działa zasada co nie zakazane to dozwolone.

Nie masz żadnego doświadczenia procesowego w tej materii zdaje się i opierasz się na wiedzy "tak jest napisane w ustawie i tak ma być". Mój dziadek byl marynarzem i chcial mieć pochówek w morzu (jak przystało na marynarza), niestety nie udało mu się umrzec "w boju" podczas II WŚ (słabo się starał a po śmierci "w cywilu" stanowisko władzy bylo jasne - ciało po wydaniu ze szpitala ma zostać przewiezione przez firmę pogrzebową do kostnicy i tam na cmentarz do wykupionej kwatery. Jedynym "mykiem" jaki udało się w tej kwestii zrobic to kremacja właśnie - w krematorium "po wszystkim" wydają Ci urnę z prochami i nikogo nie intarara co z nią zrobisz. My wysypaliśmy ją w Ustce na molo i jakoś od 10 lat żaden urzędnik nie zainteresowal się tym, gdzie się podziało ciało dziadka po wizycie w krematorium. A nawet jakby się zainteresował to sprawa byłaby umorzona z mocy prawa: umorzenie postępowania ze względu na znikomą szkodliwość społeczną czynu (art. 17 par. 1 pkt. 3 kodeksu postępowania karnego), albo można wnioskować o odstąpienie przes Sąd od wymierzenia kary na podstawie nieznacznej szkodliwości społecznej czynu (art. 59 kodeksu karnego), albo starać się o nadzwyczajne złagodzenie kary (art. 60)
Zgłoś
tigerqaz 2012-11-24, 21:23
Zgłoś
czemas 2012-11-24, 21:23
To ja sie qrwa pytam kiedy będzie buddyzm, islam, judaizm itd w szkole???!!!! Święte qrwa krowy, pedofile i zboczeńce a nauczyciele wielcy!!!!
Zgłoś
FunkyKoval 2012-11-24, 21:33
czemas napisał/a:

To ja sie qrwa pytam kiedy będzie buddyzm, islam, judaizm itd w szkole???!!!! Święte qrwa krowy, pedofile i zboczeńce a nauczyciele wielcy!!!!

Nie można tak uogólniać. W każdym środowisku są zawsze jakieś mendy, ale to nie oznacza, że wszyscy są tacy. Procent wyznawców katolicyzmu w Polsce wynosi 87% (dane z Wiki), natomiast buddyzmu i islamu 0,013% (również Wiki). Jak będzie wszystkiego po równo, wówczas te religie będą w szkołach.
Zgłoś
Nerd 2012-11-24, 21:51
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-24, 22:23
Jak zwykle o religii to 4 strony komentarzy z czego połowa to wyzywanie nawzajem od debili
Debile z was
Zgłoś
Mencjusz 2012-11-24, 22:35
Pomijając nieco meritum dyskusji, oczekujecie określonych zmian, poprzez nic nierobienie.

Politycy są jacy są i nic ich nie zmieni. Dlaczego nikt z was nie zaaranżuje inicjatywę społeczną, zbierze podajże 100 000+ i przekaże pod dyskusje w sejmie.
Zgłoś
kurczasty 2012-11-24, 23:09
Według mnie religia powinna znowu wrócić ze szkół do parafii, wtedy chodził by ten kto chce i nikt więcej.
Wiadomo czasem ktoś z ciekawości by poszedł może by mu się spodobało i by został. To się nazywa ewangelizacja. To co robi nasz episkopat tylko odciąga ludzi od kościoła, ale nie ma co się dziwić bo ogarnięci ludzi we władzach KK w Polsce skończyli się na Wyszyńskim i Wojtyle.

A co do opodatkowania kościoła to największy debilizm jaki może być i zwyczajny populizm.
Zajebiste fury wrzucali by w koszta, a przychody przecież i tak mają w większości nieewidencjonowane. Skończyłoby się na tym, że co roku byłoby kilka miliardów zwrotu VAT do KK. Podarujmy sobie tych problemów.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-24, 23:12
Ranger napisał/a:

A czemu ma się czepiać czegoś, co jest obiektywne ? Taniec niczego ci nie narzuca, a religia wręcz przeciwnie. Zresztą z kościołem to jest tak - dasz mu palec to weźmie całą rękę i tylko się obejrzysz, a będą się domagali obowiązkowej matury z religii, bo w końcu ''80% Polaków to katolicy''.

Przed chwilą było czepianie się tego, kto miałby sfinansować maturę z religii. Teraz jednak, skoro padł argument o wiedzy o tańcu (bo kto niby to finansuje?) to jest gadanie o obiektywizmie.

Pragnę zauważyć, że religia również nikomu niczego nie narzuca. Nie podoba się - droga wolna, nie musisz w tym uczestniczyć, nikt cię w naszym kraju za to nie zetnie.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-24, 23:14
kurczasty, Przecież religia w szkole nie jest obowiązkowa
Zgłoś
Ranger 2012-11-24, 23:36 1
Cytat:

Pragnę zauważyć, że religia również nikomu niczego nie narzuca.

Bzdura. Religia narzuca swoje ''myślenie'' w każdej dziedzinie życia społecznego, rodzinnego i politycznego. A chce narzucać coraz to więcej i więcej.
Taniec natomiast jest częścią kultury. Równie dobrze można by krzyczeć żeby wywalono WOS czy inne tego typu przedmioty.

Cytat:

Nie podoba się - droga wolna, nie musisz w tym uczestniczyć, nikt cię w naszym kraju za to nie zetnie.

Gdyby droga była wolna to już dawno z kościołem nie miałbym nic wspólnego. Niestety mimo, że ktoś podjął decyzję za mnie(mianowicie rodzice) to kościół będzie trzymał mój akt chrztu(i przy okazji moje dane osobowe) tak długo, jak będzie mu to pasowało. A po podpisaniu przez Polskę konkordatu nie mam żadnej możliwości wywarcia na kościele żadnej presji by przestali handlować moimi danymi osobowymi. W skrócie - jest to kryty przez państwo bandytyzm.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem