Najbardziej efektowna walka Gołoty z najlepszych czasów. Fantastyczny ale głupi Gołota...
Gdyby tylko miał inną głowę...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
"Tylko Golota mogl stac naprzeciwko Bowe'a i okladac go piesciami" E.Holyfield
gdyby mial inna glowe to nie byl by boxerem..
konto usunięte
2012-03-29, 21:14
konto usunięte
2012-03-29, 21:31
Endrju to był gość!!! Szkoda że tamte czasu minęły, gdzie waga ciężka była tak silnie obsadzona. Dziś nam pozostaje oglądać nudnawy boks Kliczko, podejrzewam że bardziej emocjonujące były Sparingi Endrju:D
konto usunięte
2012-03-29, 21:31
To był boks! Teraz waga ciężka polega na "uderz, odskocz". Każdy boi się o statystyki, że może przegrać. Boją się o pieniądze, że mogą dostać mniej. Szkoda, naprawdę szkoda, że nie ma takiego boksu jak kiedyś. Zobaczcie walkę Gołota - Sanders. To było bardziej coś na zasadzie "walka uliczna" niż taktyczny boks i to mi się właśnie podobało. Ahh i te mocne ciosy które leciały jeden za drugim a przeciwnicy nie padali, bo mieli tak mocne szczęki. Ale efekty widać po wywiadach z Gołotą. Jąka się strasznie, to wynik obijania go przez kilkanaście lat. Czemu dwa razy walnął mu w jaja? Nie wiem, ale nie sadzę, że był to wynik jego "głupoty". Jak dla mnie to tam było coś nie tak w innej kwestii. Aha, co do walki z Tysonem. Może nie wytrwał do końca. Stało tak a nie inaczej, ale cenię go za to, że miał jaja stanąć z nim w ringu. No i pamiętajcie, że okazało się, że u Tyson'a wykryto THC, i walkę unieważniono.
konto usunięte
2012-03-29, 21:34
Szkoda, a miało być tak pięknie. Polska nadzieja, ale niestety jak zwykle bywa w tym kraju, nadzieja matką głupich.
Szkoda mi trochę Gołoty, to nie była jedyna walka, którą tak zakończył (mimo iż przeciwnika miał na deskach).
To właśnie głównie z tego powodu miał terapie z psychologami, czego konsekwencjami było późniejsze stanie jak drewno przez pierwsze 2-3 rundy ( Przez co wykładał się na deskach w większości przypadków tuż na początku pojedynku).
Nie ulega wątpliwości także fakt, iż jego forma w tamtym okresie spokojnie pozwoliłaby mu na zdobycie mistrzowskiego pasa. Niestety wszyscy wiemy jak się jego losy potoczyły.
konto usunięte
2012-03-29, 22:03
Gołota w tej walce przejawiał skłonności gejopodobne

jak można w 9 rundzie walić po jajach przeciwnika wiedząc, że się wygrywa na punkty.
To się nazywa walka, a nie jakieś popierdółki jak teraz z szachami na ringu. Z 10 rundowej walki zrobili skrót najciekawszych akcji trwający 10 minut. Teraz skrót 12 rundowego pojedynku robią w teleekspresie trwający 20 sekund i nie mają czego tam wrzucić. Och dzięki Ci Andrzeju za te wszystkie emocje, które przeżywałem będąc małym szczylem i włączając w nocy telewizor mimo, że starzy zabraniali oglądać okładających się gości.
coś pięknego. szkoda tego obijania po jajach. ale to nie jedyny raz. widziałem kiedyś właśnie jego walkę jak to uderzył murzyna w klejnoty i ekipa czarnego rzuciła się na Andrzeja. taka jucha na ringu że szok...