Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Jako, że niedługo stuknie mi pierwsza rocznica pracy na dole, chciałbym podzielić się dosyc popularnym ostatnio wśród górników filmem pokazującym tą niebezpieczną pracę, nagranym w kopalni Brzeszcze. Pracuję w kopalni nieopodal Brzeszcz, ale mój ojciec spędził tam znaczną część swojej kariery zawodowej. Kopalnia jest ta niebezpieczna ze względu na zagrożenia naturalne (głównie metanowe), a jej istnienie ostatnimi czasy stoi pod znakiem zapytania, gdyż plan budowy drogi krajowej koliduje z jej polami wydobywczymi. Zapraszam do obejrzenia.

Jak było to usunąć
Zgłoś
o................n 2014-03-21, 20:53
Bardzo ładnie nagrane i ciekawe, ale czy nie szkoda Ci zdrowia? Owszem, płaca dobra, ale ja za żadne pieniądze nie zgodziłbym się pracować w tak niebezpiecznym i szkodliwym środowisku...
Zgłoś
skoniakoski 2014-03-21, 23:45
Smierdzisz sosnowcem
Zgłoś
szwechu89 2014-03-24, 19:49 3
DUST DEVIL napisał/a:

Bardzo ładnie nagrane i ciekawe, ale czy nie szkoda Ci zdrowia? Owszem, płaca dobra, ale ja za żadne pieniądze nie zgodziłbym się pracować w tak niebezpiecznym i szkodliwym środowisku...

Niestety u nas (tez mieszkam na śląsku i pracuje na kopalni) nie każdy górnik zarobi fajna kasa o której mówisz, połowa ludzi robi pod firmami a tam płaca jest podobno do tej co Pani w Sklepie , znam ludzi co zarabiają po 1700 a dużo ludzi po 2000-2200, a robią tylko dla paru powodów:
- jest szansa ze z firmy dostana się pod kopalnie gdzie bd można zarobić więcej
- 25 lat do emerytury (co niestety chcą nam zabrać (wiem bd dużo gadania ze są trudniejsze roboty itp, ale zapraszam na dół to pogadamy)
- ciężko zdobyć dobrze płatna prace bez znajomości.
Wiadomo gdy Twój Ojciec i połowa otoczenia robi lub robiła na dole, patrzysz na to inaczej, jesteś przygotowany na to od młodych lat.
Szczęść Boże
Zgłoś