Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Gówniana śmierć
KlinikaAbsurdu • 2025-01-20, 12:57

Cytat:

W środę po południu (15) Wojskowa Straż Pożarna Minas Gerais (CBMMG) przeprowadziła akcję ratowniczą po śmiertelnym wypadku na Stacji Oczyszczania Ścieków COPASA, zlokalizowanej w gminie Zielonego Przylądka, przy Rodovia BR-146, km 422 .

Zgłoszenie otrzymano o godzinie 17:58 i zgłoszono, że w wyniku eksplozji w zbiorniku zaginął pracownik.
Eksplozja o nieznanej przyczynie wyrzuciła stalową płytę, uderzając pracownika i wrzucając go do reaktora. Ciało zanurzono w zbiorniku, w którym znajdowało się około 600 m3 nieczystości, i nigdy więcej go nie widziano.

Strażacy wraz z zespołem COPASA opróżnili zbiornik, aby zlokalizować ofiarę. W operacji uczestniczyli eksperci z Policji Cywilnej Minas Gerais (PCMG).

Po około pięciu godzinach wysiłków w zbiorniku odnaleziono ciało. Do ewakuacji strażacy wykorzystali środki ochrony indywidualnej, specjalne kombinezony, oświetlenie i autonomiczne systemy oddechowe. Ciało przewieziono do Legal Medical Institute (IML) w Poços de Caldas.

podpis użytkownika

XͯDͩˣᴰ XͯDͩˣᴰ XͯDͩˣᴰ XͯDͩˣᴰ XͯDͩˣᴰ XͯDͩˣᴰ XͯDͩˣᴰ XͯDͩˣᴰ XͯDͩˣᴰ XͯDͩˣᴰ XͯDͩˣᴰ
Zmieniono 1 razy Zgłoś
F................n 2025-01-20, 18:44
Zgłoś
foxwhitee 2025-01-20, 23:25
Wnętrza zbiorników na tych oczyszczalniach są strefą EX
Zgłoś
yellow87 2025-01-21, 8:40
Utopić się w gównie nie będąc chindusem to naprawdę najgorsza śmierć chyba.
Zgłoś
Sławomir1313 2025-01-21, 11:08 1
pfefe napisał/a:

To ma do rzeczy że napowietrzanie jest technicznym sposobem wysycania, ale najwyraźniej jesteś zbyt tępy żeby to zrozumieć. To tak jakbyś p🤬lił, że "spalanie nie ma związku z utlenianiem i to są dwa różne procesy"

masz rację
Zgłoś
Edys45 2025-01-21, 16:39 1
JoSeed napisał/a:

Śmierć, jak śmierć... Ale biedni poszukiwacze...🥴

Ta śmierć nadaje się na program " śmierć na 1000 sposobów " ten dekiel czy co tam to było to mistrzostwo
Zgłoś
trawa 2025-01-21, 18:35
Gówno zagłady

Zgłoś
Nancy83 2025-01-21, 23:05
Przeznaczenia nie oszukasz.
Zgłoś
Disi81 2025-01-22, 0:08
Niech mu płyta lekka będzie
Zgłoś
Andrzejas 2025-01-22, 2:18 1
pfefe napisał/a:

No to powiedz mi jak napowietrzyć wodę bez wysycania jej gazem

Kliknąłem Ci piwo za ten komentarz, ale jednak oboje jesteśmy w błędzie. Da się napowietrzyć wodę bez wysycania jej gazem, ponieważ nie trzeba napowietrzać jej aż do wysycenia. Wysycenie jest wtedy, kiedy więcej rozpuścić danej substancji już się nie da. Czyli napowietrzanie do tego stopnia, że więcej gazu już nie wejdzie.
Można zatem napowietrzyć wodę tylko trochę. Będzie ona wtedy już napowietrzona, ale dalej do wysycenia tym powietrzem jej brakuje.

Przyznaję się bez bicia, że też do teraz o tym nie wiedziałem. Piwo dla @Sławomir1313 i @MarekJarek1 !
Trzeba mieć świadomość własnej ignorancji. Dziękuję, Panowie.

podpis użytkownika

Quae nocent, docent
Zgłoś
pfefe 2025-01-22, 10:16
Andrzejas napisał/a:

Kliknąłem Ci piwo za ten komentarz, ale jednak oboje jesteśmy w błędzie. Da się napowietrzyć wodę bez wysycania jej gazem, ponieważ nie trzeba napowietrzać jej aż do wysycenia. Wysycenie jest wtedy, kiedy więcej rozpuścić danej substancji już się nie da. Czyli napowietrzanie do tego stopnia, że więcej gazu już nie wejdzie.
Można zatem napowietrzyć wodę tylko trochę. Będzie ona wtedy już napowietrzona, ale dalej do wysycenia tym powietrzem jej brakuje.
Przyznaję się bez bicia, że też do teraz o tym nie wiedziałem. Piwo dla @ i @ !
Trzeba mieć świadomość własnej ignorancji. Dziękuję, Panowie.

Nie jestem w błędzie a Ty drogi Andrzeju nie czytasz uważnie. Ciągle pisałem o wysycaniu a nie wysyceniu, czyli o procesie a nie o stanie. Wysycanie do wysycenia ma się tak jak rozpuszczanie do rozpuszczenia. Rozpuszczasz aż coś się rozpuści i analogicznie wysycasz aż coś się wysyci.
Poza tym cała ta przydługa dyskusja zaczęła się od tego, że inni twierdzili że "wysycanie i napowietrzanie to dwa różne procesy" co jest oczywistą bzdurą
Zgłoś
Andrzejas 2025-01-22, 15:24 1
@pfefe: No jest prawdą, bo nie tylko powietrzem się wysyca. A napowietrzać można tylko powietrzem. To dwa różne procesy. Wpisz sobie to w googla, jak sugerowali koledzy. Ja tak zrobiłem wczoraj i już wiem, czym się to różni. Nie brnij w to bo jesteś w błędzie.

podpis użytkownika

Quae nocent, docent
Zgłoś
pfefe 2025-01-22, 16:47
Andrzejas napisał/a:

@: No jest prawdą, bo nie tylko powietrzem się wysyca. A napowietrzać można tylko powietrzem. To dwa różne procesy. Wpisz sobie to w googla, jak sugerowali koledzy. Ja tak zrobiłem wczoraj i już wiem, czym się to różni. Nie brnij w to bo jesteś w błędzie.

A utleniać można też tylko tlenem? W ogóle nie czytasz co się do Ciebie pisze, ot co, więc szkoda mi czasu na dalsze dyskusje
Zgłoś
C................i 2025-01-24, 0:11
napił się gnoju i koniec przeboju
Zgłoś