W środę po południu (15) Wojskowa Straż Pożarna Minas Gerais (CBMMG) przeprowadziła akcję ratowniczą po śmiertelnym wypadku na Stacji Oczyszczania Ścieków COPASA, zlokalizowanej w gminie Zielonego Przylądka, przy Rodovia BR-146, km 422 .
Zgłoszenie otrzymano o godzinie 17:58 i zgłoszono, że w wyniku eksplozji w zbiorniku zaginął pracownik.
Eksplozja o nieznanej przyczynie wyrzuciła stalową płytę, uderzając pracownika i wrzucając go do reaktora. Ciało zanurzono w zbiorniku, w którym znajdowało się około 600 m3 nieczystości, i nigdy więcej go nie widziano.
Strażacy wraz z zespołem COPASA opróżnili zbiornik, aby zlokalizować ofiarę. W operacji uczestniczyli eksperci z Policji Cywilnej Minas Gerais (PCMG).
Po około pięciu godzinach wysiłków w zbiorniku odnaleziono ciało. Do ewakuacji strażacy wykorzystali środki ochrony indywidualnej, specjalne kombinezony, oświetlenie i autonomiczne systemy oddechowe. Ciało przewieziono do Legal Medical Institute (IML) w Poços de Caldas.
Eksplozja o nieznanej przyczynie wyrzuciła stalową płytę, uderzając pracownika i wrzucając go do reaktora. Ciało zanurzono w zbiorniku, w którym znajdowało się około 600 m3 nieczystości, i nigdy więcej go nie widziano."
Kto to pisał "ciało zanurzono"?
"Zgłoszenie otrzymano o godzinie 17:58 i zgłoszono, że w wyniku eksplozji w zbiorniku zaginął pracownik.
Eksplozja o nieznanej przyczynie wyrzuciła stalową płytę, uderzając pracownika i wrzucając go do reaktora. Ciało zanurzono w zbiorniku, w którym znajdowało się około 600 m3 nieczystości, i nigdy więcej go nie widziano."
Kto to pisał "ciało zanurzono"?
google translator
Wyglada na to ze wpadl do zbiornika do ktorego jest wpuszczane powietrze (dlatego wyglada jakby sie woda gotowala) zeby bakterie mogly gowno przezrec. Problem jest taki ze taka napowietrzona woda jest malo gesta (okolo polowe normalnej) i jest niemozliwe plywanie w niej. Wiec nawet jezeli typ przezyl udezenie, to i tak nie mial szans. Dlatego nie mogli ciala znalezc...
Jakby woda była tak mocno napowietrzona to bo rozerwaniu konstrukcji by wyprysnęła na wszystkie strony jak z wstrząśniętej butelki z colą a na filmiku nic takiego się nie dzieje
Jakby woda była tak mocno napowietrzona to bo rozerwaniu konstrukcji by wyprysnęła na wszystkie strony jak z wstrząśniętej butelki z colą a na filmiku nic takiego się nie dzieje
Woda napowietrzona a wysycona gazem to dwie różne rzeczy.
Woda napowietrzona a wysycona gazem to dwie różne rzeczy.
No to powiedz mi jak napowietrzyć wodę bez wysycania jej gazem
No to powiedz mi jak napowietrzyć wodę bez wysycania jej gazem
weż se chłopie wpisz to w google i przestań się pruć o rzeczy, których nie rozumiesz i nie chce Ci się doczytać, ja jebie, coraz więcej durni
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie