Od jakichś 4 miesięcy pracuje nad swoją pierwszą grą, nic specjalnego, ale i tak chciałem się pochwalić
Zainspirowałem się Pong'iem i postawiłem na grafikę 3d:
no i wyszło coś takiego (Gameplay od 0:22, Ostrzegam muzyka może wk**wiać)
Grę tworzę na silniku Unreal Engine 4 używając głównie "Blueprints".
Wszystkie modele, muzyka, część tekstur (tą na ściankach kupiłem) sam tworzyłem, więc wygląda to jak wygląda...
Ciekawostka:
W grze nie użyłem kolizji, wszystko leci przez skrypt, przy dużych prędkościach piłka przelatywała przez wszystkie ściany.
Możecie pobrać tutaj:
Projekt na GameJolt.com
Materiał własny
Ja sam siedzę w C++, Javie i Pythonie.
Do Cpp oczywiście WinApi, QT, próbowałem z directx i opengl ale w konkretnych silnikach się nie bawiłem.
Celem głównie było i jest stworzenie gry tyle tylko że nie wiem czy nie skorzystać z jakiegoś silnika graficznego.
Jeśli chcesz gre na linuksa to co za problem pouczyć się języków wspomnianych wyżej. Github i Stack Overflow ci pomogą.
A autorowi gratuluje stworzenia gry
Haaaaaa ale bym naparzal 1v1 w takie cos!
Doloz kilka bajerow, jakies przyspieszone pilke etc, gra zrobi furore!: D
Nie widze sensu wrzucania tego na greenlight, przynajmniej w takiej wersji.
Nie badz zly, ale ta gierka jest nudna.
Nie wiem co to bylo, ale to juz bylo i o ile nie wprowadzisz tam jakis bajerow, rotacji, to osobiscie spedzil bym nad tym maksymalnie 2 minuty.
Chapeau bas
podpis użytkownika
"Nie pójdę do piachu, gdy ktoś mi powie: czas umierać, brachu. Nie dam się uśpić śmierci słowom, pójdę do grobu z podniesioną głową"
O ile nie ma zrób też inne planszę. Osobiście wolałbym jaśniejszy teren do gry. Ale ogólnie dobry pomysł na grę ; ).
Czy tylko mi ta muzyka podczas gry przypomina muzyke z gry Portal 2?
Nejm
2015-08-04, 13:55
frost07 napisał/a:
Szacun za pracę. Gra może naprawdę wciągnąć jakbyś dodał rotowanie przy uderzeniu, jakieś efekty, bonusy, punkty, zwiększoną szybkość po którymś pod rząd uderzeniu. Dodatkowe efekty dźwiękowe. Może jakąś fabułę. Sporo możliwość, a potencjał jest widoczny już teraz.
K🤬a fabułę
t................a
2015-08-04, 14:57
giercownia.pl/gra/30/curveball/ fajny pomysł, ale minimalizm dla mnie górą
Myślisz nad nowymi mapami?
podpis użytkownika
Dziewczynki zapraszam na pw
s................c
2015-08-04, 17:52
Szacunek. Ja robiłem jakieś gówno-projekty na Unity 3D, tu widać że włożyłeś naprawdę kupę dobrej roboty. Życzę sukcesu.
Zrobić multiplayer, taki tryb że ta rura w ktorej jesteś była okrągla i piłka by wylatywała nagle szybko z za zakrętu, tryb że byś zap🤬lał sam w tej rurze przy okazji grając. Idź tym tropem a zarobisz sporo
wygląda super. brakuje cycków. wielu. wszędzie.
To kiedy premiera na Steam?
wlasnie przetestowalem. zajebista gra! szacuken!