O tym jak technologiczne dema mają się do oprawy w grach. Postanowiłem wybrać kilka przykładów.
3DMark 2001 SE i Nvidia Dusk Ultra (2001 i 2003)
Naturalnie wyglądająca roślinność.
Ładniej wyglądającą roślinność zaoferował dopiero "Crysis".
nVidia Nalu Demo (2004)
Tech demo z czasów PS2. Ani ówczesna, ani obecna generacja nie oferuje tak zaawansowanej symulacji włosów. Nowa technologia TressFX wykorzystana w ostatnim Tomb Raiderze wypada przy tym demie mizernie...
Canyon Flight demo sequence - 3DMark06 (2006)
Tym razem iście next-genowa animacja walki z morskim smokiem. Demo sprzed siedmiu lat wygląda lepiej od wszystkich do tej pory wydanych gier...
nie podnieca mnie to
podpis użytkownika
za jechanie po mnie przez wzglad na trollowa ksywke zawsze piwo!
Konto usunięte
2013-04-30, 17:32
Grafika jest dla jakichś grafofili. Prawdziwa rozrywka w grze to nie oglądanie widoczków a zabijanie, krycie się, obmyślanie taktyki lub próbowanie nowych to sposobów i broni. Jak będę chciał pozachwycać się realistyczną przyrodą to pójdę do lasu na grzyby.
Doom (1 i 2) miał grafikę i rozdzielczość przedwojennego znaczka pocztowego a nap🤬lania nie było końca... dziś już nie ma gier tylko jakieś interaktywne filmiki do przejścia w dwie godziny.
Grywalność, bez niej nawet gra z najbardziej wyj🤬ą grafiką jest do dupy.
Grafika PC była by teraz fotorealistyczna...Ale niestety istnieją konsole...
Co do grywalności to się zgadzam. Ale battlefield 4 mimo wszystko spowodował opad szczęki.
Konto usunięte
2013-04-30, 18:12
RazeЯ napisał/a:
battlefield 4, jeżeli ktoś jeszcze nie widział. Gra jeszcze nie wyszła a już ma pierwszy dodatek
tak samo bylo z bf3 ...
Ha ha przestańcie się rajcować grafiką gra ma mieć fabułę i być grywalna a nie napchane c🤬j wie czym że 80% komputerów się wysra przy scenie co innego jak perełki co niektórzy wyżej wymienili:
- Doom
- Warcraft I i II
- Diablo I i II + LOD
- Starcaft
- Hexen
- Duke Nukem Forever
- Heroes of Might and Magic
- Settlers I i II
itd... można wymieniać do końca to co dzisiaj nam serwują to jedno wielkie gówno nastawione na kasę i zasrane mikro płatności gry typu f2p.
The Elder Scrolls III Morrowind - to była dopiero grafa ;D Dla mnie żadna gra już jej nie przebije
Konto usunięte
2013-04-30, 19:17
m.a.r.i.o. napisał/a:
Te dema służą do obliczania mocy komputera, co ludziom po takiej grafice w grach jak np. w dacie premiery danego benchmarka 99% normalnych komputerów dostaje zadyszki niczym 95 letnia babcia wbiegająca na 4 piętro z pieskiem i torbą zakupów z biedronki?
Więc te obietnice to trochę na wyrost bo chyba nikt nic nie obiecywał. Poza tym patrz np. tu:
Masz mega grafikę, to jest Luminous, silnik na którym powstają gry next-genowe Sqare Enix'a, może już niedługo np. na PS4 będzie nam dane to zobaczyć
Zgrywasz głupio mądrego ponieważ to jest zwykły render i już wiadomo, że konsole nowej generacji będą odbiegać od Pecetów które już teraz są w użytku. Każdy silnik wygląda pięknie gdy jest to tylko kompilacja

.
Oho. Jest moda na jaranie się homm3. Teraz i ty możesz poczuć się staro!
dobra, ale jest roznica miedzy animacja a gra ktora musi byc renderowana przez twojego pc
pamietam że radocha byłą nieziemska jak ge-force 3d-marka udźwignał
Riva TNT 64 pro z 32 mb pamięci, piękne czasy. Pamięta ktoś drivera jedynke ? Przy tej grze nawet nie wykonując misji sama jazda po mieście sprawiała w c🤬j radości, kwadratowy samochód z realizmem prowadzenia którego nie widziałem w żadnej innej grze do dzisiaj.
Konto usunięte
2013-05-01, 14:26
sram na grafikę, odkąd zaczęli robić super graficznie gry z mega wielkimi mapami to odechciało mi się grać w cokolwiek, bo człowiek się k🤬a gubi i dostaje padaczki fotogenicznej od tej cukierkowatej grafy