📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
55 minut temu
🔥
Trzeba było słuchać ojca
- teraz popularne

Wielu z was zapomina w tych swoich propozycjach rozwiązanie problemu że póki oni są po drugiej stronie granicy nic im nie możemy zrobić bo zostanie to odebrane jako agresja ze strony Polski w stronę Białorusi.
Po drugie, łukaszenko za cienki Bolek żeby samemu rozkręcać tą imprezę, to jest problem stworzony przez Kreml i trochę się boję wniosków co oni chcą osiągnąć. Wystarczy incydent ze strzelaniną żeby Rosja nage powiedziała że idzie "pomagać braciom Białorusinom. A NATO się zaraz wyprze że to nasz problem bo dla nich wazniejsza jest nienaruszalność granicy pomiędzy Niemcami a Polską niż pomiędzy Polską a wschodem.
Polska w razie czego jest tylko zaplanowanym polem bitwy żeby obronić wyżej wspomnianą granicę.
Po drugie, łukaszenko za cienki Bolek żeby samemu rozkręcać tą imprezę, to jest problem stworzony przez Kreml i trochę się boję wniosków co oni chcą osiągnąć. Wystarczy incydent ze strzelaniną żeby Rosja nage powiedziała że idzie "pomagać braciom Białorusinom. A NATO się zaraz wyprze że to nasz problem bo dla nich wazniejsza jest nienaruszalność granicy pomiędzy Niemcami a Polską niż pomiędzy Polską a wschodem.
Polska w razie czego jest tylko zaplanowanym polem bitwy żeby obronić wyżej wspomnianą granicę.
~Angel napisał/a:
Armatki wodne w ruch i czekać aż będzie w nocy mróz.
albo bardziej humanitarnie jak Erdogan:
albo będą miliardy z UE pomocy na rozwiązanie tej kwestii, albo zapakujemy wszystkich w pierwszy pociąg do Berlina
Miliardy się znalazły, podobnie jak uchodźcy w Berlinie

Zwykłe działania wywiadowcze ktore osiagają swoj cel .. zapewne uchodzcy pozostaną na granicy przez dluzszy czas aby denerwowac nasze sluzby i prowokowac .. tak to działa ... czekamy na zime . WINTER IS COMING

~Angel napisał/a:
Armatki wodne w ruch i czekać aż będzie w nocy mróz.
Nie uwierzysz, ale to samo mówiłem dziś w robocie. Tak, mam pracę

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie