Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:53
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
pikaczju 2021-11-10, 16:03 2
Mzimu napisał/a:

(...) Od ponad roku popełniamy okropne błędy z temacie Białorusi i teraz jesteśmy pod ścianą. Mamy powołać ćwierć milionową armię nie mając do tego nawet zaplecza treningowego, sprzętu itd, co oznacza żołnierzy bez uposażenia. Czyli: armia, która staje się celem, ale na papierze wygląda na potężną, bo liczną. A co będzie (już o to pytałem), jak do Polski wejdą zielone ludziki???

Mylisz uposażenie z wyposażeniem, powinności SG doszukujesz się wyłącznie w jej nazwie. I kreujesz się na nieomylnego specjalistę od wojska. Serio, weź te grabki, jak kolega wspomniał.
Zgłoś
mesjans 2021-11-10, 17:08
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
vacchi 2021-11-10, 17:42
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
tigerqaz 2021-11-10, 17:50 1
Lucky.79 napisał/a:

Odpowiedź jest prosta, jeśli ktoś zna rotę przysięgi wojskowej... Ja, żołnierz Wojska Polskiego, przysięgam służyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, bronić jej niepodległości i GRANIC. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza polskiego, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić. Tak mi dopomóż Bóg.

Nie był w wojsku, to nie zna Roty.
Ale trzeba wybaczyć, pewnie miał ważne powody, nauka albo coś co kwalifikowało się pod kategorię inną niż A
Zgłoś
Strielok1 2021-11-10, 18:17 2
Lucky.79 napisał/a:

Odpowiedź jest prosta, jeśli ktoś zna rotę przysięgi wojskowej... Ja, żołnierz Wojska Polskiego, przysięgam służyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, bronić jej niepodległości i GRANIC. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza polskiego, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić. Tak mi dopomóż Bóg.

To już nie te roczniki żeby znały słowa przysięgi.
Zgłoś
Pdst420 2021-11-10, 19:11 1
Zgłoś
Dot 2021-11-10, 19:20
gov.by
Zgłoś
Strielok1 2021-11-10, 19:48 1
Zgłoś
jazeck 2021-11-10, 20:01
Mzimu napisał/a:

co tam robi wojsko? od strzeżenia granic jest Straż Graniczna, chyba, że sobie nie daje rady.

Jedni i drudzy srają w gacie. Tyle robią. tak się broni naszych granic.
Zgłoś
neo001 2021-11-10, 21:45 2
Mzimu napisał/a:

co tam robi wojsko? od strzeżenia granic jest Straż Graniczna, chyba, że sobie nie daje rady.

Dobrą robotę. Zrobili by znacznie lepszą gdyby zaczęli strzelać. Ty z gówna wybiórczego się urwałeś?
Zgłoś
Mzimu 2021-11-11, 11:46
neo001 napisał/a:

Dobrą robotę. Zrobili by znacznie lepszą gdyby zaczęli strzelać. Ty z gówna wybiórczego się urwałeś?

Nie szufladkuj, bo ci nie wychodzi. Napisz lepiej coś mądrego o WOT o różnicy między konfliktem militarnym a naruszeniem granicy państwa przez cywili. Ciekawe kiedy ktoś się na górze zorientuje, że tego rodzaju wojny nie wygrywa się prochem. No ale wszystko przed nami
Zgłoś
neo001 2021-11-11, 14:40
Zgłoś
Mzimu 2021-11-11, 18:10
Zgłoś
neo001 2021-11-11, 22:00 2
Zgłoś
Mzimu 2021-11-12, 17:27
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem