📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:17
"tracimy swiadomosc narodowa"
pfffffffffffffff
Granice sie zmnieja co kilka set lat (przynajmiej tak bylo historyczne) wiec po co mam wierzyc w jakies brednie o Ojczyznie, potriotyzmie itp. skoro i tak bedzie to kazdemu obojetne za jakis czas ?
jest to prymytiwyna wiara i utozsamianie sie ze swoim plemieniem na poczet poczucia wiekszej pewnosci siebie imo.
Patriotyzm i granice sa dla frajerow.
pfffffffffffffff
Granice sie zmnieja co kilka set lat (przynajmiej tak bylo historyczne) wiec po co mam wierzyc w jakies brednie o Ojczyznie, potriotyzmie itp. skoro i tak bedzie to kazdemu obojetne za jakis czas ?
jest to prymytiwyna wiara i utozsamianie sie ze swoim plemieniem na poczet poczucia wiekszej pewnosci siebie imo.
Patriotyzm i granice sa dla frajerow.
klklklll napisał/a:
Moze byc tez tak (Polska-Niemcy):
Obrazek
To jest granica hiszpańsko-portugalska, a nie polsko-niemiecka
Patriotyzm jest dobry i zły bo niesie konkurencyjność ale z drugiej strony nacjonalizm. Kosmopolityzm natomiast przeciwne właściwości. Dlatego ja jestem umiarkowanym patriotą i kosmopolitą.
PureWhite napisał/a:
Tobie pumba chodzi o wpuszczanie pedałów, żebraków, tolerancji dla złych wpływów z zewnątrz, z tym trzeba walczyć.
Boisz się, że "pedały" z całego świata się zjadą do tego kraju i Ci coś zrobią czy o co chodzi? Zastanawia mnie tok myślenia - zamknąć granicę przed gejami... toż to naprawdę jest fobia
@Turbo09 nigdy nie sądziłem, że na sadolu zobaczę Kaczmarskiego (choć jego życiorys spokojnie pozwala na umieszczenie go w sadisticowym Hall of Fame pijaństwa)
@Panowie urotsukidoji, james91, cilofan
Przywracacie moją wiarę w społeczność Sadistica. Wcześniej miałem wrażenie, że większość komentujących to albo gimbaza, albo półmózgi. Dziękuję wam za to, każdy ma po piwku.
Przywracacie moją wiarę w społeczność Sadistica. Wcześniej miałem wrażenie, że większość komentujących to albo gimbaza, albo półmózgi. Dziękuję wam za to, każdy ma po piwku.
Arashel napisał/a:
Narodowość idioto to cywilizacyjne przedłużenie zjawiska stada, które towarzyszyło nam w naszym zwierzęcych początkach. Gdy nabyliśmy trochę mózgu to nie porzuciliśmy życia stadnego i ono się mniej więcej tak właśnie rozrosło...
Wytłumacz mi proszę, w jaki sposób identyfikacja z pewną grupą jest potrzebna do przetrwania? Co innego walka dwóch zbiorowisk o zasoby, czym innym pieprzenie o przywiązaniu do ziemi ojczystej i walki w jej obronie...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie