👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:03

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Oczywiście Bonguś masz na myśli że na górze ludzie a na dole bydlęta, no nie?
Zacieranie się granic też nie jest do końca takie dobre. Przez to tracimy świadomość narodową i zamiast odrębnych państw, ze świata robi się jedno wielkie gówno.

pumba nie spinaj tak z tą świadomością narodową. Hakuna Matata.

pumba napisał/a:
Zacieranie się granic też nie jest do końca takie dobre. Przez to tracimy świadomość narodową i zamiast odrębnych państw, ze świata robi się jedno wielkie gówno.
Nie prawda, świadomość narodową utrzymuje się poprzez kultywowanie tradycji, znajomość historii, zdrowe relacje wewnątrz kraju.
Otwarte granice są krokiem naprzód i ma to swoje ogromne plusy w gospodarce.
Tobie pumba chodzi o wpuszczanie pedałów, żebraków, tolerancji dla złych wpływów z zewnątrz, z tym trzeba walczyć.

Z powyższym się zgodzę, poza ostatnim zdaniem. Rozejrzyj się dookoła chłopie i zobacz, że nie masz racji. Co do jednego się zgodzę: we Francji nie cackano się i cygańskich żebraków odesłano do Rumunii. Co wzbudziło we mnie uczucia ambiwalentne. Z jednej strony radość z dobrego kroku, z drugiej strony współczucie dla Rumunów. Byłem tam, wspaniale, kobiety przepiękne. Mają tylko pecha, że Cyganie jakoś upodobali sobie ich kraj. Cyganie to też ludzie. Dlatego powinni zabrać się za pracę, albo stworzyć swoje państwo. Zabrałbym im wszelkie zasiłki, zapomogi, nie wspomagał daninami. Dla tych co żyją jak reszta społeczeństwa w danym kraju - pełne prawa i szacunek.
Arashel napisał/a:
Oczywiście Bonguś masz na myśli że na górze ludzie a na dole bydlęta, no nie?
Noo... Nie.

klklklll napisał/a:
Moze byc tez tak (Polska-Niemcy):
Obrazek
To zdjęcie jest zrobione zupełnie gdzieś indziej. Jakiś jełop wrzucił zdjęcie z Azji bodajżę (pod spodem była w komentarzach, pamiętam, lokalizacja).
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie