Z życiem w Grecji jest jak z tamponem- jesteś w jednym z najpiękniejszych miejsc na świecie, ale znalazłeś się tam w nieodpowiednim momencie.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
55 minut temu
🔥
Ktoś tu zaraz dostanie w mordę
- teraz popularne
🔥
Wyjaśniony przez sierżanta
- teraz popularne
nowynick napisał/a:
Nie ma co leniuchom wspolczuc. Do roboty gamonie!
Czekaj, czekaj na Polskę tez przyjdzie czas.
kustoszpan napisał/a:
Zresztą czy ta Grecja to taka stuprocentowa Europa...
Grecja to jedna z pierwszych cywilizacji w Europie i na świecie. Tyle przetrwała, a zniszczyło ją członkostwo w UE.
Cytat:
Współczesna Grecja była rozwiniętym krajem, o wysokim wskaźniku rozwoju społecznego, i innych wskaźnikach jakości życia. Od 2002 r. Grecja zrezygnowała z własnej waluty, przyjmując euro. W 2013 trafiła do grupy państw rozwijających się, to pierwszy przypadek w historii degradacji kraju z tej grupy.
Oczywiście ich wrodzone lenistwo i krętactwa na każdym kroku też miały na to wpływ, nie mówię że nie.
Cytat:
A to już wina polityki tego kraju.
Ale teraz mi uświadomiłeś, że aż strach pomyśleć, co by się stało, gdyby tych Koreańczyków wpuścić do Europy, jako pracowników.
Rynek pracy rozj***ny doszczętnie. Ciekawe czy jakiś sadisticowaty ekonomista się wypowie w tej kwestii, bo zaintrygowało mnie to.
Może być PW.
Mamy płace minimalną wiec gdyby przyjechali tutaj to byłoby więcej pracowników na 1 stanowisko dlatego pracodawca mógłby przebierać w ofertach wybierając najlepszą jego zdaniem(zatrudni ludzi z lepszym wykształceniem, ze swojego otoczenia, posługujących się językiem który zna itp itd ogólnie obcokrajowcy byliby na straconej pozycji o ile państwo nie wprowadzi jakiś specjalnych dopłat/ulg) więc niewiele by to zmieniło.
Chyba że zniesiono by tą płacę wtedy zarobki poszłyby w dół(chociaż żeby to zauważyć nie trzeba nic znosić tylko sprawdzić stawki pracy na czarno gdzie nie ma wyznaczonej płacy minimalnej).
Oczywiście Grecy zrobili się leniami dopiero po tym, gdy polityka ich państwa przyjęła formę bardziej socjalistyczną.
Jakoś nie wieżę w ich wrodzone lenistwo.
Jakoś nie wieżę w ich wrodzone lenistwo.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie