Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:27
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
parolpl 2016-08-15, 12:12 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
SerB 2016-08-15, 13:04
@FransFr

Co ma ,,prężenie muskułów'' do siły bojowej? Rosjanie organizują wiele parad, pokazów wojskowych itp. dlatego, że jest u nich taka tradycja i kultura. To, że u nas przy każdym najważniejszym święcie, czy innych uroczystościach (np. ostatnio przywitanie papieża) bierze udział wojsko, to też część naszej kultury.
Co do Lend-Lease podawanie dokładnych liczb nie ma tu większego sensu, gdyż jest zbyt wiele rozbieżnych informacji (w różnych podaniach widziałem dużo mniejsze ilości i innego rodzaju pomoc). Poza tym chyba nie znasz jednego ważnego faktu - to nie była darowizna. Sowieci zapłacili za to wszystko.
Jeśli chodzi o II WŚ, to porównaj sobie jakie siły mieli Niemcy na wschodzie, a jakie na zachodzie, oraz tempo działań wojennych.

A filmik fajny, co roku jest coraz więcej ekip z różnych krajów. Chciałbym, żeby kiedyś mimo różnic politycznych itp. brały w tym udział reprezentacje z całego świata. My pewnie nie mielibyśmy się czego wstydzić.
Zgłoś
RapujacyToster 2016-08-15, 13:52
A nie pomyśleliście że to po prostu ciekawe show połączone z ćwiczeniami żołnierzy?
Zgłoś
mcsupro 2016-08-15, 14:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Generall14 2016-08-15, 14:56 1
To ja też podrzucę coś z tych manewrów, filmik sporo mówiący o potędze ze wschodu:

Gdzieś jeszcze widziałem jak w tym wynalazku głupieje stabilizator i czołg ryje lufą w ziemi, może ktoś znajdzie.
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-15, 15:58
Całe szczęście, bo jakby nie taka zajebista armia - to już dawno UPA instalowałoby się na Krymie
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-15, 19:17 1
tacy Ruscy zajebiści, a owczarki i tak niemieckie...
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-15, 19:50 1
Ci co krzyczą że Rosja to wrak i tam są tysiące rudej szmaty a nie czołgów to zobaczcie sobie na stan Polskiej Armii.
W bezpośredniej wojnie z Rosją bez sojuszników nie damy rady. Rosja może też militarnie najzajebistsza z zajebistości nie jest ale mają głowice jądrowe tysiące ich. Ile takich ma Polska?
Zgłoś
Baro 2016-08-15, 22:45 1
Fajnie się patrzy na to. Rosja 2016.

A nie chciał byś, się przeprowadzić?
Zgłoś
Fargariel 2016-08-19, 9:43
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-19, 9:48
Zgłoś
FransFr 2016-08-19, 12:38
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-19, 14:01
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem