Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 7:43
flejtuch 2016-08-14, 20:11 4
To mi się podoba ! O to chodzi ! Zajebiste
Zgłoś
Magik2501 2016-08-14, 20:40
Ja wiem, że jest moda na potęgę militarną Rosji, szanuję to! Również cenię Pana Putina za politykę twardej ręki, ale zanim się będziemy spuszczać nad tym w ile minut oni rozjadą cała Unię czołgami przypomnijmy sobie, że tych z parad i takich pokazów to mają kilkadziesiąt sztuk. To tak jakby II RP chciała straszyć świat Łosiami. Co z tego, że najlepsze na świecie, jak było ich mało?
Ogromna większość Rosyjskiej armii pancernej to nadal maszyny, które pamiętają Iwana Groźnego.
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-14, 20:58 3
@up

albo chcą byśmy tak myśleli
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-14, 21:09 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-14, 23:35 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
FransFr 2016-08-15, 9:54 4
Jesteś słaby? To pręż wątłe muskuły, może się ktoś nabierze.

Przypomne tylko że sowieci również prężyli się przed II WŚ, i jakie to były ohy, ahy, jacy to oni potężni, czapkami nas nakryją.
Jak przyszło co do czego to gdyby nie rzucenie dodatkowych sił i granie na czas, to Finlandia Mannerheim'a roznosła by w pył i drugi rzut krasnej armii.

Oczywiście to było dopiero preludium, pic na wodę o radzieckiej potędze ujawniła dopiero operacja Barbarossa, gdyby nie program Lend Lease realizowany przez USA i imperium brytyjskie to rosjanie nie mieli by co żreć i z głodu by pozdychali. Na dowód tego dodam że w ciągu pierwszych kilku miesięcy wojny Niemcy raportowali że dla Rosjan na froncie priorytetem były ataki na magazyny z żywnością i zaopatrzenie, co by sobie bebechy napełnić.
Uświadamiam tych co dalej sądzą że to radziecki hart ducha i tjechnika pokonały niemców, bo w rzeczywistości to niemców pokonały trzy rzeczy, anglosaska ekonomia, radzieckie mięso armatnie i rzecz jasna pogoda. AMEN

Edit
W razie wątpliowści proszę przyjrzeć się temu co sowieci dostali.
W ramach Lend-Lease dostarczono do Związku Radzieckiego między innymi

- Jeep 51 503 szt
- ciężarówki 375 883 szt
- materiały wybuchowe 345 735 ton
- wagony kolejowe 11 155 szt
- Lokomotywy 1 981 szt
- metale nieżelazne 802 000 ton
- produkty naftowe 2 670 000 ton
- opony 3 786 000
- buty wojskowe 15 417 001 par
- żywność 4 478 000 ton
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-15, 10:12 3
Up. Wedlug tego to jakie nato musi byc slabe, ci to dopiero sie pręża.
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-15, 10:21
Szkoda, że nie było Korei Północnej z traktorami
Zgłoś
Halibut 2016-08-15, 10:36 2
Zgłoś
FransFr 2016-08-15, 10:40 5
Zgłoś
szaman1991 2016-08-15, 10:47 1
Zgłoś
Crapshit 2016-08-15, 10:52
Rosja militarnie jest słabiutka. Co chwile musi udowadniać wszystkim swą siłę.... bo każdy się z tego śmieje.
A ta siła to zdezelowane czołgi, 40% działającego lotnictwa w totalnej rdzy.... żołnierze pijaki
Taka armia nawet nie potrafiłaby zająć Polski bo za duża i nie ma jak kontrolować....
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-15, 11:33 4
Zgłoś
FransFr 2016-08-15, 12:06
LivinDeath napisał/a:

Jeden pies. Tak czy inaczej, nie wiem czy admini na sadisticu nie chca tego widzieć, czy nie mają wyboru, ale od jakiegoś czasu ten portal jest zalewany syfem rodem z ruskiej propagandowej gazetki. Są tu użytkownicy, którzy wręcz mają problemy z pisaniem po naszemu, a jedyne tematy jakimi się zajmują to przypominanie UPA (co akurat mi nie przeszkadza, o ile nie jest po to by przyćmić Katyń) i lizanie dupy kacapom. Nie pozdrawiam.

Ja widze to inaczej. Portal sam w sobie zrzesza w większości meneli, życiowych przegrywów, bajkopisarzy (patrz Bongman), chamów, prostaków, narkomanów, metali, pożytecznych idiotów i rzecz jasna niespełnionych studentów prawa i humanistyki.
A teraz zadaj sobie pytanie, czym mentalnie różnią się od Rosjan?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem