podpis użytkownika
Moderatorzy! Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Przywrócić stary regulamin!
Aluzja (łac. allusio) – w literaturze i retoryce: nawiązanie do czegoś, kogoś; przywołanie nie wprost danej sprawy, z reguły łatwe do rozszyfrowania przez odbiorcę wypowiedzi.
Pozdrawiam.
W każdym bądź razie proszę:

podpis użytkownika
Naczelny hejter sadolowego analfabety.

Mnie też użycie tego słowa w tym kontekście średnio pasuje. Może chodziło ci o ironię?
"while holding a cup of the wall" - co trzymać?!
ON
"Trzymać kubek na (przy) ścianie."
Jednak ja bym użył szklanki.

Brunol po prostu wkleil cytat z wiki nie rozumiejac w ogole tego co tam jest napisane i zakladajac, ze ma racje. Pozdro

podpis użytkownika
Falubaz to magia. Speedway to religia.
@master0romus:
Mnie też użycie tego słowa w tym kontekście średnio pasuje. Może chodziło ci o ironię?
Ahh.. niestety nie mogę już zmienić swojego postu. Po prostu dla dobra ogółu przyjmijmy że jestem tam słowo "ironia"

No i co w związku z tym Ci nie pasuje? Czy nie "nawiązał do kogoś nie wprost" i to w ironiczny sposób by adresatka wiadomości przymknęła buźkę gdy uprawia sex ze swoim BF? Nie widzę by napisał to tam w bezpośredni sposób więc: albo ja źle to odebrałem, albo Ty nie potrafisz zauważyć powodu napisania tej wiadomości, albo przyj🤬eś się tej "literatury"..
W każdym bądź razie proszę:
Obrazek
Masz szczęście, że admini nie egzekwują dalej regulaminu ale warna za tą maść powinieneś dostać tak samo jak inni co k🤬a cenzurują przekleństwa.

Masz szczęście, że admini nie egzekwują dalej regulaminu ale warna za tą maść powinieneś dostać tak samo jak inni co k🤬a cenzurują przekleństwa.![]()
Cenzurują przekleństwa? widzisz u mnie gdzieś cenzurę? Poza tym nie słyszałem jeszcze o tym, że za to zdjęcie dostaje się warna.. coś Ci się chyba pomyliło..
Ps Nie potrzebujesz może trochę maści?

"while holding a cup of the wall" - co trzymać?!
Ale żeś palnął . Na kartce wyraźnie dosyć jest napisane
while holding a cup on the wall
Czyli trzymać kubek NA ścianie . Szklanka po angielsku to też 'cup', ewentualnie 'glass', ale to też oznacza 'szkło', więc najbardziej na miejscu jest użyć 'cup' i każdy wie o co chodzi . Co wy ? Pierwszej gimnazjum nie skończyliście ?