Uważam, że takie chodzenie po domach i żebranie, wyłudzanie czegoś od ludzi jest strasznie niewłaściwe. Dlatego w tym roku nie przyjmę kolędy.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
To na wódkę już do mnie nie wpadniesz
konto usunięte
2016-10-31, 22:17
I co już koniec myśli/tematu?
Trochę mało.
może wpuściłeś świadków jehowy ? Bo od 3 lat ksiądz u mnie zapomina zabrac koperty ze stołu. Generalizowanie jest złe.
tekkit napisał/a:
może wpuściłeś świadków jehowy ? Bo od 3 lat ksiądz u mnie zapomina zabrac koperty ze stołu. Generalizowanie jest złe.
Jak ma wziąć, skoro wszędzie Big Brother z kamerkami
konto usunięte
2016-11-01, 4:03
Trzeba w grudniu babcie powkręcać, że będą chodzili przebierańcy udający księdza i będą odprawiali jakieś Halloween, udając że chodzą po kolędzie.
A jeśli to wędrowiec który jest głodny i chce żarcia?
konto usunięte
2016-11-01, 9:59
@tekkit: ale pewnie zauważyłeś, że poginęły ci różne rzeczy z mieszkania, zegarki, biżuteria, a może nawet laptop. Pod sutanną się dużo skarbów zmieści.
w sensie, ze rodzicow nie bedzie w domu i bedziesz udawal, ze cie nie ma?
Wpuścisz, wpuścisz, kłamczuszku. Z księdzem się nie napijesz ??
Co? Swojego ojca nie wpuścisz?
Generalizowanie, generalizowaniem ale to od Ciebie zależy czy dasz, czy nie dasz. Cel jest całkiem inny niż zebranie hajsu, ale skoro większość ludzi uważa że kolęda - trza dać kasę, to nie ma się co dziwić że jest jak jest. Jeszcze trochę a 50 PLN to będzie cicho umówione minimum
@up Gowno prawda, pójdziesz do księdza aby ochrzcił dziecko, pochować babcie czy po akt chrztu i Ci rzuci wydrukowany cennik przed ryj to zmienisz zdanie, oczywiście nie każdy taki jest, ale tych drugich jest zdecydowanie mniej.